oktober 11

Beter scoren met je website

0  reacties

Ben je ook onlang een eigen website gestart? Dan heb je vast al gemerkt dat de eerste bezoekers niet in grote aantallen toestromen. Het goede nieuws is dat dat op termijn wel kan gebeuren. Alleen heb je dan wel wat geduld nodig. Gelukkig bestaat er ook een manier om toch sneller, en vooral nog hoger, te gaan scoren met jouw webpagina. SEO is de oplossing. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Wat is SEO?

SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimalisation. In het Nederlands betekent het kortweg niets meer dan zoekmachine optimalisatie. Heb je geen ervaring met IT? Dan zegt deze term je waarschijnlijk nog steeds niet veel. Geen probleem, want ik zal je precies uitleggen wat dat betekent.

Als jij zelf op zoek gaat naar een website, dan doe je dat door middel van een zoekmachine. De voornaamste zoekmachine is Google. Wanneer je een bepaald zoekwoord ingeeft, dan krijg je meteen een lange lijst van websites die mogelijks een antwoord bieden op jouw vraag.

Voor de mensen die zelf een eigen website hebben, is het natuurlijk goed als ze bovenaan komen te staan in Google of andere zoekmachines. Op die manier krijg je namelijk veel meer bezoekers op je site. Jouw website optimaliseren voor zoekmachines, wil dus eigenlijk zeggen dat je ervoor gaat zorgen dat bijvoorbeeld Google jouw website bovenaan zou willen tonen.

Er bestaat geen toverformule om dit voor elkaar te krijgen, maar door middel van zoekmachine optimalisatie raak je al een heel eind.

SEO is niet zo eenvoudig als het lijkt…

Er zijn al honderden artikelen verschenen over de werking van zoekmachine optimalisatie. Helaas is niet elk artikel even goed. Daarvoor zijn er verschillende redenen. 

Ten eerste moet er voor iedere website op een andere manier te werk worden gegaan. Een kleine, pas startende website zal op heel wat andere zaken moeten focussen dan een grote website die al jaren online staat.

Daarnaast passen zoekmachines ook soms hun logaritmen aan. Waardoor niet alle trucjes van gisteren vandaag nog relevant zijn. Wie aan SEO wil doen, moet zich continu blijven bijscholen.

Tot slot heb je om aan SEO te doen ook al enige ervaring nodig. Heel vaak is het een kwestie van trial en error. Hoe meer je aan zoekmachine optimalisatie hebt gedaan, des te beter je zult weten wat wel en niet werkt.

SEO toepassen op je website

Nu je dit allemaal weet, lijkt het me duidelijk dat een goede SEO uitermate belangrijk is. Zelf kun je uiteraard wel al enkele zaken gaan aanpakken. Zo kan je bij het maken van je content kiezen voor betere zoekwoorden en kan je bijvoorbeeld de foto’s optimaliseren. Daarnaast is er nog een hele lijst aan kleine zaken die je makkelijk zelf kunt doen.

Maar om echt beter te gaan scoren, is het meestal geen slecht idee om een SEO specialist te gaan inschakelen. Een SEO specialist is iemand die zich elke dag opnieuw bezig houdt met het verbeteren van websites.

In tegenstelling tot jou als beginner, hebben SEO specialisten bakken ervaring. Sommigen specialiseren zich in één domein, zoals websites van grote bedrijven, of net websites van lokale handelaars. Andere SEO bureaus hebben meerdere mensen in dienst, waardoor ze bijna elke website kunnen verbeteren.

Hoe ze dit precies doen? Wel, daar kan ik je geen sluitend antwoord op geven. Iedere SEO specialist heeft namelijk zijn eigen werkwijze. Bovendien gaat het er ook niet echt om hoe het gebeurt, maar meer over welk resultaat het oplevert.

Linkbuilding is één van de technieken die we wel regelmatig zien terugkomen. BIj linkbuilding gaat men proberen om ervoor te zorgen dat andere websites naar die van jou verwijzen. Zo heb je natuurlijk de kans dat er meer bezoekers op je website terechtkomen, maar daarnaast helpt deze techniek ook voor Google. Een website waar veel naar wordt verwezen, heeft namelijk een grote autoriteit. Het is logisch dat een zoekmachine deze websites dan ook als eerste toont.

Conclusie

Wie een eigen website wil runnen, mag het belang van SEO nooit onderschatten. Vandaag de dag kun je er eigenlijk niet meer onderuit. Een eerste mogelijkheid is om zelf te gaan experimenteren met zoekmachine optimalisatie. Alleen zal je op die manier wel heel lang bezig zijn.

Wat je ook kunt doen, is een SEO specialist inschakelen. Deze online marketingbureaus hebben veel meer kennis en ervaring. Ze zijn het gewoon om beginnende websites vanaf nul te helpen opbouwen. Daardoor kunnen ze je bijstaan met informatie en extra tips om nog beter te scoren met je website.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>