Posted in  Lifestyle  on  mei 4, 2022 by  San0 comments

Het maken van muziek activeert de creatieve zijde van het brein. Het bespelen van een instrument

Bevorder je creativiteit
Vind jij het ook belangrijk om creatief bezig te zijn? Zo ja ben je helemaal op de juiste plek beland. In deze blog nemen we een kijkje naar activiteiten die je creativiteit bevorderen. Ben jij nieuwsgierig naar een nieuwe creatieve bezigheid? Lees dan snel verder!

Word creatiever en beweeg door skateboarden
Skateboarden wordt vaak met een schuin oog naar gekeken omdat het geassocieerd wordt met hangjeugd en rebellen. Dit klopt ook wel een beetje, maar je zal verbaasd zijn hoe goed skateboarden is voor deze mensen. Wanneer mensen beginnen met skateboarden voelen zij zich vaak enigszins buiten de maatschappij vallen omdat zij anders denken dan de maatschappelijke normen. Zij vinden dan in skateboarden een uitlaatklep. De sport is namelijk volledig zelf in te vullen. Je hebt een plank met wielen, maar wat je daarmee doet maakt niet uit. Je bent helemaal vrij, er zijn geen regels. Dat is een bevrijdend gevoel, maar buiten dat is skateboarden heel erg goed voor je creativiteit. Je gaat anders kijken naar je omgeving en ziet mogelijkheden waar een niet-skater niet eens over na zou denken. Daar bovenop is skaten de beste sport voor het trainen van doorzettingsvermogen en discipline. Heb je het nog nooit gedaan? Probeer het eens want het is echt een aanrader!

Muziek maken wordt je creatiever van
Het maken van muziek activeert de creatieve zijde van het brein. Het bespelen van een instrument maar ook zingen of schrijven heeft deze werking op de hersenen. Gitaar spelen of piano spelen zijn leuke instrumenten om mee te beginnen. Een keyboard is dan nog beter dan een piano want het is goedkoper en makkelijker te bespelen. Ben jij benieuwd naar muziek maar heb je geen instrument? Kijk dan eens op de site van MaxiAxi. Zij bieden een ruim assortiment en helpen de startende muzikant graag opweg! 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>