Een defecte koelkast en warm bier, het is moeilijk om je iets ergers voor te stellen op een warme zomerdag. Of welke dag dan ook eigenlijk.. Tenzij je het apprecieert natuurlijk om als de Engelsen bier op kamertemperatuur te drinken. Maar wij denken dat alle mannen die dit lezen het er allemaal over eens zijn dat het drinken van warm bier ronduit verschrikkelijk is. Maar bier koelen zonder koelkast, hoe doe je dat? Nou, onze taak was om het voor je uit te zoeken en we hebben hieronder enkele tips verzameld om je uit de nood te helpen.


Dompel je bier onder in water en nat zand

In de Himalaya is het ongeveer 25 graden buiten, maar ijskoud gletsjerwater stroomt daar de bergen af. Je hoeft dus alleen maar het bier in een zak te plaatsen en de zak met een touw aan een boom te binden en in die stroom te plaatsen. Helaas hebben we in Nederland geen gletsers. Toch zal het onderdompelen van je (ongeopende) blikjes of flesjes bier in een rivier of de zee een soortgelijk resultaat opleveren.

bier koud zetten
Heerlijk toch, een koud Coronatje?

Op een warme dag wordt de watertemperatuur koeler dan de buitenlucht-temperatuur. Dus als je een soort drijvend vlot kunt maken en het bier eronder kunt vastmaken, heb je je ideale koelkast gevonden. Of houd het bier ondergedompeld in het zand van een ondiepe rivier.

Maak gebruik van droog ijs

Bier koud krijgen met droog ijs is eenvoudig. Het nadeel is dat droog ijs duurder is dan nat ijs, maar gaat wel langer mee. Goed om te weten, is dat als je gebruik maakt van droog ijs je ervoor moet zorgen dat het ijs je bier niet raakt, anders bevriest het. Voorkom vrieswonden door droog ijs niet vast te nemen met de blote hand!

Heb je alleen je eigen vriezer tot de beschikking? Zorg dan altijd dat je een paar flesjes water in je vriezer hebt liggen. Deze zijn goed te gebruiken als koelelementen. Het voordeel is dat wanneer deze smelten je direct heerlijk koud water tot je beschikking hebt. Mocht je geen fan zijn van normaal kraanwater kan je het water eerst ontdoen van verschillende soorten stofjes. Dit kan je doen met een waterontharder van www.water-ontharder.nl.

Bewaar het bier in de grond

Het is een warme zaterdagmiddag, de zon begint te zakken en een dozijn vrienden zijn in je tuin verschenen met kratten bier en zakken ijs. Je vraagt je waarschijnlijk af op welke manier je het ijs kunt gebruiken om het bier zo snel mogelijk koud te krijgen. Je zou bijvoorbeeld een omgekeerde hāngi kunnen doen, wat een traditionele Maori-kookmethode is. Hoe werkt het? Nou, in plaats van een gat in de grond te graven en het te vullen met hete kolen om vervolgens ingepakt voedsel op de kolen te leggen, graaf je een gat in de grond en vul je het met ijs.

Bier koud krijgen met ijswater en zout

Dompel de bierflesjes of blikjes onder in een emmer gevuld met ijswater en zout. Het zout verlaagt de vriestemperatuur van het mengsel van ijs en water, waardoor het ijs smelt en de temperatuur van het water wordt verlaagd. Hierdoor zal je bier sneller koelen.

Draai het bier rond in een emmer met ijswater en zout

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is ijswater, een emmer, bier, voldoende zout om alle slakken in de buurt ongemakkelijk te maken en een hand die het niet erg vindt om een ​​beetje koud te worden. Van zodra het bier de emmer ingaat, moet je het zoveel mogelijk laten ronddraaien. Dit zal het koelproces versnellen en je hand opmerkelijk koud maken. Maar dat betekent gewoon dat het werkt, toch? Drie minuten draaien zou je bier op de juiste temperatuur moeten brengen.

Wikkel het bier in een vochtige sok

Wikkel de bierfles of het blik in een vochtige sok en plaats het vervolgens op een plek waar veel wind is. Na 20-30 minuten zou je bier koud moeten zijn. Om het proces iets sneller te laten verlopen, kun je het bier ophangen aan een boom.

Voor de creatievelingen onder ons hoeft bier koud zetten dus geen probleem te zijn. Nu alleen nog even de BBQ aanmaken en je bent zover. Proost!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>