Hoeveel pannen staan er in jouw keukenkastjes? Ben je iemand die het met een paar pannen om te bakken en een paar om te koken prima af kan? Of heb je daarnaast ook nog allerlei ‘bijzondere’ pannen in huis. Pannen die misschien niet per se noodzakelijk zijn, maar die het leven wel een stuk gemakkelijker of leuker maken.

Sommige pannen zijn simpelweg onmisbaar

Er zijn pannen die vrijwel iedereen wel in huis heeft. Je kunt nauwelijks iets bereiden in je keuken als je niet minimaal één kookpan hebt, al is twee of meer altijd handiger. De meeste mensen kiezen ervoor om bij het betrekken van hun eerste huis een pannenset te kopen waarin een aantal verschillende maten zit. Drie of vier, zijn dat er meestal. Op die manier ben je eigenlijk in één keer klaar. Kies je voor pannen van een beetje goede kwaliteit, dan is de kans ook nog eens aanwezig dat ze bijna je leven lang meegaan. Kookpannen slijten namelijk doorgaans niet zo snel, zeker niet als je bijvoorbeeld voor roestvrijstalen exemplaren gaat. Even een investering, een leven lang plezier.

Ook pannen om in te bakken hebben we vrijwel allemaal in huis. Of je nu een enkele koekenpan in je kastjes hebt staan, of ook hier weer een set met verschillende maten hebt aangeschaft, je gebruikt ze vast en zeker regelmatig. Of het nu gaat om het bakken van een eitje of het bereiden van vlees of vis, je hebt er altijd een pan voor nodig.

Bijzondere pannen die wel zo gemakkelijk zijn

Naast deze pannen die je standaard kunt noemen, heeft bijna iedereen ook nog wel wat meer bijzondere exemplaren in huis. Pannen die niet per se onmisbaar zijn, wat je erin kunt bereiden zou je ook in een andere pan kunnen doen, maar wel zo makkelijk. 

Een voorbeeld? Denk eens aan steelpannen. Bijna iedereen heeft er wel eentje in huis. We gebruiken ze vooral om eitjes in te koken of sauzen in te bereiden. Vaak zit er in je pannenset een kookpan van vrijwel hetzelfde formaat, en is een steelpan dus niet per se nodig. Maar makkelijk is het wel, zo’n pan met een steel. Zeker als je je eitjes wilt afgieten of je saus even snel van het vuur af wilt halen. 

Pannenkoekenpannen

Ook pannenkoekenpannen zijn niet direct een eerste levensbehoefte. Ze maken het bakken van pannenkoeken echter wel een stuk gemakkelijker. Hun formaat is er precies geschikt voor, ze zijn niet te hoog en vaak ook nog eens voorzien van een laagje dat het aanbakken van de traditionele eerste pannenkoek bijna onmogelijk maakt. Niet voor niets zijn ook deze pannen in veel keukenkastjes terug te vinden.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>