Posted in  Finance  on  april 26, 2022 by  San0 comments

De koers van de Bitcoin is al enige tijd aan het schommelen. Waar het in november 2021 nog rond de $50.000 dollar lag, is de koers in de maanden januari tot april redelijk stabiel gebleven tussen de $30.000 tot $40.000 dollar. Toch vragen veel investeerders zich af of de Bitcoin in de nabije toekomst de $100.000 dollar zal aantikken. Volgens de CEO van cryptocurrency platform Nexo, Antoni Trenchev, gaat dit zeker gebeuren. Hij voorspelt dat Bitcoin in de komende 12 maanden niet alleen de $100.000 dollar gaat bereiken, maar zelfs ver boven dit bedrag zal uitkomen.

Bitcoin op korte termijn

Volgens Antoni Trenchev, zal de Bitcoin (BTC) op korte termijn een flinke dip ervaren. Dit komt door het beleid vanuit Amerikaanse centrale banken, die de koers van zowel aandelen als cryptocurrency doen dalen. Hierdoor zal de Bitcoin ongetwijfeld in een ‘crash’ terecht komen. Na verwachting zal de koers van cryptocurrency zich weer herstellen en zelfs beter presteren dan de aandelenmarkt. 

Op naar de ton!

Met de crash achter de rug en het herstel van cryptocurrency in gang, zal het volgens Trenchev niet onwaarschijnlijk zijn dat de Bitcoin ver zal stijgen tot boven de $100.000 dollar. De Bitcoin zal hiervoor nogmaals een prijsstijging moeten doorstaan van 100%. Echter is niets onmogelijk in de ogen van Trenchev.

Trenchev heeft in begin 2020 ook al een voorspelling gedaan, waarbij hij zei dat de koers van Bitcoin in datzelfde jaar de $50.000 dollar zou aantikken. Hier werd negatief op gereageerd en men ging niet mee in de voorspelling van Trenchev. De Bitcoin heeft uiteindelijk op 31 december 2020, de $29.000 dollar aangetikt. Echter niet veel maanden later, schoot de koers van de Bitcoin op 3 maart, boven de $50.000 dollar. In 2021 was de koers van Bitcoin met z’n $68.000 dollar op zijn hoogst.

Trenchev zat er met zijn voorspelling maar een paar maanden naast. Dat Trenchev nu weer een voorspelling doet, is opvallend en doet menig Bitcoin investeerder enig twijfelen aan de uitkomst. Niemand weet natuurlijk of de Bitcoin uiteindelijk zal stijgen tot de boven de $100.00 dollar, ook Trenchev niet. De koers is simpelweg afhankelijk van ontzettend veel externe factoren. Hierdoor is het niet alleen moeilijk om de voorspelling te maken, maar ook of deze daadwerkelijk uitkomt. Toch is niks onmogelijk, dat is de laatste jaren wel duidelijk geworden. 

Bron: Crypto Insiders

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>