Een bruidspak kopen? Zo ga je te werk!

Bij bruidsmode denken de meesten meteen aan de dames. Prachtige witte jurken voor een royal look! Jij als bruidegom zijnde gaat echter ook de mooiste dag van je leven tegemoet en daar worden heel veel foto’s van gemaakt! Jij zult er dus ook op je best uit moeten zien. Hoe kies je nu de beste bruidsmode voor mannen?


Begin op tijd!

Een logische, maar onmisbare eerste tip: begin op tijd. Ze zeggen ‘van uitstel komt afstel,’ maar het kopen van een trouwpak kun je niet afstellen. Begin dus maar vroeg met oriënteren! Het beste begin je hier al zo’n vier maanden van tevoren mee.

Heb je echt nog geen idee waar je naar op zoek bent? Waarschijnlijk heeft je toekomstige vrouwlief wel ideeën overr de perfecte bruidsmode, maar je kunt natuurlijk ook even googelen. Op internet zijn alle trouwpakstijlen te vinden.

Een gezellig dagje uit

Shoppen voor trouwpakken is niet hetzelfde als shoppen voor een nieuw shirt. Neem er dus je tijd voor en trek er in ieder geval een hele dag vooruit. Je hoeft het bovendien niet alleen te doen. Grote kans dat je moeder en/of schoonmoeder weet wat voor jurk jouw verloofde gaat dragen en dus precies weet wat matcht en niet.

Schroom niet en neem een van hen mee om je te helpen met je zoektocht naar een trouwpak. Broers en/of vrienden meenemen kan natuurlijk ook een geweldig idee zijn, vooral als zij al ervaring hebben met het kopen van een (trouw)pak. Maak de dag af door een terrasje te pakken nadat de missie geslaagd is.

Koop trouwpakken altijd bij een specialist

Voorkom dat je alle winkels moet aflopen op zoek naar dat perfecte trouwpak. Maak gewoon een afspraak bij een specialist die jou alle stijlen en kleuren kan aanbieden en pakken op maat maakt. Bij een designer kun je bovendien kiezen uit duizenden tinten en stoffen, waardoor je een uniek pak krijgt!

Neem het stof staaltje van de jurk van je verloofde mee, zodat je je pak goed kunt afstemmen. Het wit van jouw shirt mag namelijk nooit witter zijn dan de jurk van jouw bruid! Vergeet ook zeker niet dat het hier gaat om een heel bijzonder pak dat je zult dragen op de mooiste dag van je leven.

Hoewel trouwpakken simpel mogen zijn, zijn een aantal extra details zeker niet verkeerd. Misschien draag je naar werk ook een pak en dan wil je toch wel dat je trouwpak er wat bijzonderder uitziet. Kies voor een unieke kleur, een unieke stof en laat je trouwdatum en/of de namen van jou en je bruid in de kraag stikken.

Denk aan het thema

Misschien hebben jij en je bruid een thema gekozen voor de bruiloft. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat jouw trouwpak hierbij matcht. Dit betekent natuurlijk niet dat jouw hele pak roze moet zijn, wanneer roze jullie kleurenthema is, maar een roze stropdas kan wel mooi staan. Heb je een vintage thema? Dan is een pak met vest een goed idee.