4 cadeautips op afstand, voor mannen

Het is zijn verjaardag, maar help! Wat moet je hem nou cadeau geven? Iets verzinnen voor vrouwen is een stuk makkelijker. Geef een lekker luchtje of iets van sieraden en ze zijn tevreden. Maar om iets voor een man te verzinnen is een vak apart.

Gelukkig gaan we je hierbij helpen met vier cadeau tips voor mannen. Dit zijn dan met name cadeaus die je kunt geven wanneer je zelf helaas niet op de verjaardag kan zijn. Een soort van cadeaus op afstand.


1. Thuisproeverij

Met een thuisproeverij krijgt de jarige een heerlijk doosje met de door jouw uitgekozen producten thuis gestuurd. Dit kan gaan om dranken als whisky en gin, maar ook om chocolade, thee of wijn. Als begeleiding van dit cadeau kun je er ook een leuke kaart bij doen om de jarige alsnog te kunnen feliciteren met zijn nieuwe levensjaar.

Mocht de jarige een echte liefhebber van whisky zijn bijvoorbeeld, maar je niet precies weet welke hij lekker vindt, zit je met een thuisproeverij altijd goed. Een thuisproeverij bestaat uit een aantal kleine flesjes van de gekozen drank, waardoor de jarige van alles wat kan proeven.

Ideaal voor als je er helaas zelf niet bij kunt zijn, want het wordt gewoon naar de jarige zelf gestuurd.

Whiskey proeverij
Met een proeverij ontdek je precies welke merken je lekker vindt, of het nou om whiskey, rum of een andere drank gaat.

2. Cadeaubon

Met een cadeaubon zit je altijd goed, dat is een feit. Hiermee laat je de ontvanger vrij in de keuze van zijn cadeau. Zo kiest hij altijd iets wat hij leuk vindt en weet je zeker dat het geld goed besteed wordt. Er zijn ontzettend veel verschillende cadeaubonnen te verkrijgen, zoals van winkels als Bol.com en de MediaMarkt.

Echter zijn er ook cadeaubonnen waarbij de ontvanger zelf kan kiezen bij welke winkel hij de bon verzilvert. Zo zit je altijd goed. De cadeaubon kan bijvoorbeeld samen met een leuke verjaardagskaart naar de jarige worden verstuurd, zodat hij op het juiste moment aankomt.

3. Belevenis cadeau

De meeste mannen houden wel van een beetje actie. Zeker als deze actie te maken heeft met auto’s. Geef de jarige bijvoorbeeld eens een belevenis cadeau. Je kunt dan online een belevenis uitzoeken en hiervan een soort cadeaubon van laten maken.

Er zijn heel veel verschillende belevenissen, zoals een slipcursus, driften of rondrijden in speciale auto’s. De droom van iedere man. Hiermee kan de jarige zelf bepalen wanneer hij deze belevenis gaat doen.

driften auto
Je kan zelfs een driftcursus cadeau geven!

Mocht je niet kunnen kiezen of niet weten wat hij leuk zou vinden, kun je ook een blanco belevenis-bon maken, waarmee de ontvanger zelf kan kiezen welke activiteit hij wil gaan ondernemen. Toch weer eens wat anders dan een standaard cadeaubon.

4. Standaard verjaardagskaart

Wanneer je helaas niet aanwezig kunt zijn op zijn verjaardag, kun je natuurlijk altijd wel even een kaartje sturen, eventueel met wat geld erin. In dat kaartje kun je dan bijvoorbeeld ook schrijven dat het cadeau wat later komt, dat zal hij vast niet erg vinden. Je laat immers weten dat je aan hem denkt en zijn verjaardag niet vergeten bent. Dat doet al erg veel.