Casa en El Agua: de ultieme bucket list trip in Colombia!

Colombia is booming! Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders voor een trip naar Colombia vanwege het goede weer, lekkere eten en aardige bevolking. Echter is er in onze ogen een ding dat absoluut niet mag ontbreken op je trip: Casa en El Agua!

Wat is Casa en El Agua?

Op zo’n twee uur varen van Cartagena (overigens ook een aanrader) vind je Islas de San Bernardo. Deze zogenaamde Bounty eilandjes barsten van de mooie standen, palmbomen en mooie villa’s/hotels. Echter is er een huisje dat er met kop en schouders bovenuit steekt: Casa en El Agua!

Casa en el Agua is een eco-hostel op de San Bernardo-eilanden. Het huisje is te vinden om een klein eilandje omringd door de helderblauwe zee en een koraalrif.

Hoe kom je bij Casa en El Agua?

Zoals we eerder al vertelden ligt Casa en El Agua vlakbij Cartagena. Wanneer je een kamer boekt voor dit hostel zorgt de organisatie voor het vervoer naar het huis. Hier betaal je zo’n 35 euro voor heen en 35 euro terug.

Er zijn trouwens ook manieren om op eigen handje bij Casa en El Agua te komen. In dit geval moet je een bus pakken in Cartagena waarna je vervolgens via een motor taxi en een boot op het eilandje arriveert.

Hoe is de prijs-kwaliteit verhouding?

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: “Dit ziet er zo gaaf uit, dit moet wel ontzettend duur zijn?!” Die gedachte is helaas gedeeltelijk waar. De prijzen bij Casa en el Agua zijn in vergelijking met de rest van Colombia namelijk wel iets aan de hoge kant.

Afhankelijk van het seizoen en de slaapplek betaal je tussen de 20 en 60 euro per nacht. Waar je ook rekening mee moet houden is dat je alleen met cash kan betalen. Er zijn trouwens meerdere mogelijkheden kwa overnachtingen. Zo heb je hangmatten, love suits en zelfs een slaapzaal.

In onze ogen is dit de extra centen overigens 100% waard. Een plek als Casa en El Agua vind je namelijk bijna nergens en is absoluut een plek voor op je bucket list!

Hoe groot is Casa en El Agua?

Dit fantastische eilandje biedt 31 slaapplekken. Hiervan zijn de meeste hangmatten. Dit betekent dat je dus helemaal tot rust komt op het eiland aangezien het niet barst van de andere toeristen.

Casa en Al Agua Boeken

Ben je helemaal overtuigd om de reis naar dit geweldige maken? Top! We zouden je echter wel aanraden om niet zo maar naar het eiland af te reizen zonder een goede voorbereiding. Gelukkig heeft het hostel tegenwoordig een goede website waar je veilig tickets kan boek! Boek dus altijd via deze website.