maart 25

Cloud gaming: de gametrend voor 2020

0  reacties

Het lijkt er op dat cloud gaming de nieuwste trend gaat worden in de game-industrie. Alle grote techbedrijven werken momenteel hard aan producten rondom cloud gaming, zoals Microsoft, Apple, Google en Sony. Wij vertellen je alvast wat meer zodat jij straks als een van de eerste in de cloud kunt gamen!

Wat is cloud gaming?

Vraag jij je af wat cloud gaming precies is? Het is een techniek achter gamediensten, waardoor jij bepaalde games kunt spelen zonder dat je hiervoor een gameconsole of speciale gamecomputer nodig hebt. De spellen worden namelijk gespeeld op een aparte server in een datacenter. Vervolgens wordt deze naar het apparaat dat jij gebruikt gestreamd. Het enige dat je nodig hebt is dus een krachtige en snelle internetverbinding. Door het goedkoopste internet af te sluiten hou jij de kosten van het gamen laag en kun je veel verschillende spellen spelen. Wat cloud gaming zo innovatief maakt is dat je grafisch hoogstaande games kunt gaan spelen op bijvoorbeeld je smartphone. De games worden namelijk in het servercenter gedraaid, waardoor de grafische berekening niet op jouw apparaat wordt gedaan. Fysieke hardware voor het spelen van de meest hoogwaardige games kan hierdoor weleens verleden tijd worden, maar natuurlijk kun je er ook van genieten op je zelfgebouwde PC. In Nederland staat cloud gaming ook wel bekend als gamestreamingdienst.

Welke gamestreamingdiensten zijn er?

Niet alleen traditionele gamebedrijven zoals Sony en Microsoft laten deze trend niet aan zich voorbijgaan, maar ook andere bedrijven springen er bovenop. Zo komen Apple en Google ook op de markt met een gamedienst die werkt op basis van cloud gaming. De cloud gaming dienst van Sony Playstation heet Playstation Now. Gamers kunnen op basis van een abonnement of door games los te kopen een selectie van PS3 en PS4 spellen spelen. Microsoft is bezig met de ontwikkeling van Project xCloud, waardoor spelers hun favoriete games kunnen

spelen op een console, PC of zelfs smartphone. Google was tot nu toe een onbekende speler in de game-industrie, maar lijkt hier verandering in te brengen door de introductie van Google Stadia. Met een maandelijks abonnement krijg je toegang tot vele games, ook al is de collectie tegenwoordig nog klein en ontbreken voorlopige exclusieve games nog. Ten slotte komt Apple met Apple Arcade. Met één abonnement krijg je onbeperkt toegang tot 100+ nieuwe games die je kunt spelen op je iPhone, iPad, Mac en zelfs Apple TV.

Wanneer kun je beginnen?

Cloud gaming gaat dit jaar echt op de markt gebracht worden. De geplande release van Apple Arcade is in het najaar van 2020 en Microsoft komt binnenkort met meer nieuws over de gamestreamingdienst. De streamingdienst van Sony is al actief en wordt naar verluidt uitgebreid met nog veel meer titels. Google Stadia verscheen eind 2019 op markt en is ook nog volop in ontwikkeling. Het wordt dus een veelbelovend jaar voor gamers!


Tags


You may also like

Kunststof of glas?

De racefiets op het dak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>