Waarom de creatieve beroepen onmisbaar zijn

Als je werkzaam bent in de creatieve industrie, heb je mensen vast wel eens gehoord over ‘baangarantie’ en dat je dit met een creatieve opleiding of achtergrond niet hebt. Nu is het waar dat je niet weet of je als schilder een vast inkomen zal hebben, maar dat betekent niet dat je als creatieveling geen kans op een goede plek in de economie hebt. Er zijn namelijk nog zat manieren voor mensen om aan het werk te gaan in een creatief beroep.

Papier verdwijnt niet

Wellicht worden kranten tegenwoordig steeds minder gekocht en gelezen, maar andere dingen als boeken en tijdschriften worden nog steeds volop gelezen. Jij leest waarschijnlijk ook nog regelmatig wat. Er komt steeds meer bij en het verdwijnt nog lang niet. En deze dingen zullen ook vormgegeven en gevuld moeten worden.

Online webdesign

Alles gaat steeds meer online, wat betekent dat zo ongeveer elke ondernemer een eigen website heeft. Wil je veel mensen bereiken, betekent dat dat de website goed in elkaar moet zitten en hij er ook nog eens aantrekkelijk uit moet zien. Niet iedereen heeft de skills om dit zelf even te doen, dus wordt er vaak gebruik gemaakt van een bedrijf dat gespecialiseerd is in webdesign. En dat zijn er genoeg. Zoek bijvoorbeeld op webdesign Rotterdam en je vindt er al een aantal. Gelukkig maar, want ze zijn ook nog steeds nodig.

Mensen houden van kunst

Dit geldt vast niet voor iedereen, maar veel mensen houden er enorm van om naar mooie dingen te kijken en ervan te genieten. Mooi ontworpen dingen, schilderijen en tekeningen. Of denk bijvoorbeeld aan mooie grote graffiti die je ziet als je door een tunnel rijdt. Dat is ook de reden dat musea nog steeds bestaan en dat mensen hier nog steeds vaak op af komen. Zou het ineens verdwijnen, dan was de wereld een stukje saaier.

Het wordt steeds breder

Je hoeft niet alleen maar te denken aan mensen die schilderen en ontwerpen als beroep. Denk bijvoorbeeld aan televisiemakers en filmmakers. Die mensen zijn enorm creatief en kunnen heel veel bereiken met alleen al een simpele camera. En films en tv series blijven natuurlijk veel komen en zullen ook niet zomaar verdwijnen. Ook online content verdwijnt niet zomaar. Voor bedrijven is het handig om samen te werken met mensen die dit soort content maken. Kortom zijn er enorm veel dingen waar die creatieve mensen nodig voor zijn, en zal het dus ook niet zomaar verdwijnen.