Crisis op komst? Bespaar op je telefoonkosten

Hoewel veel van ons in eerste instantie dachten dat het wel mee zou vallen, heeft het coronavirus ook ons land in de greep. En niet alleen ons land, de hele wereldeconomie heeft het moeilijk. Beurzen klappen in elkaar, de aandelen zijn een stuk minder waard en iedereen blijft zo veel mogelijk binnen.

Nou zijn wij niet de types die van de daken schreeuwen dat het einde van de wereld eraan zit te komen. Wel is het goed om even voor nu wat extra centjes achter de hand te houden en te besparen waar mogelijk. Om te beginnen op je telefoonkosten.


Kies voor sim only

Het eerste advies is heel simpel: kies voor sim only. Waarom? Heel simpel. De kosten zijn hier veel lager voor. Wanneer je voor een abonnement kiest waar je een telefoon bij ‘krijgt’ bestaat het grootste deel van de kosten uit de kosten die je betaalt voor de telefoon. Niet om het bellen of het gebruik van internet.

Daarnaast hebben de meeste mensen geen nieuwe telefoon nodig. Ook als je niet de nieuwste iPhone of Samsung hebt kan je nog prima foto’s maken en whatsappen met je vrienden.

Je hebt bij het kiezen van een abonnement zonder telefoon verschillende opties. Net als bij een normaal abonnement kies je vooraf hoelang je contract moet duren. Dit kan 1 jaar zijn of 2 jaar. Daarnaast kan je ook nog een provider kiezen. Bijna elke provider waar je wel eens van gehoord heeft bied sim only abonnementen aan. Je bent dus niet aangewezen op schimmige buitenlandse belproviders.

Nog goedkoper?

Nog goedkoper bellen en internetten vanaf je mobiel? Bij de goedkoopste sim only abonnementen zijn het aantal belminuten en GB internet beperkt. Aangezien de meeste mensen thuis en op het werk wifi hebben is dit voor velen een prima oplossing.

Het allergoedkoopste is natuurlijk door gewoon helemaal niet meer te bellen met elkaar. Echter is dat natuurlijk geen optie. Je wil natuurlijk wel nog steeds weten wat je vrienden allemaal aan het doen zijn.

Wanneer al je beltegoed op is en je niemand kan bereiken.