Ongetwijfeld heb je al gehoord van bitcoin en hoe de waarde er sterk van stijgt. Heel wat spaarders overwegen dan ook of het nog de moeite loont om te investeren in cryptomunten. Het antwoord is: ja. Cryptomunten zijn de laatste jaren flink gestegen in waarde, maar in tegenstelling tot wat je misschien vreest is er nog geen einde aan deze sterke opmars.

Wil je zelf bitcoins kopen als investering? Dan moet je deze stappen doorlopen.

Verschillende manieren van cryptomunten kopen

Er zijn verschillende manieren om cryptomunten aan te kopen. De eenvoudigste manier om cryptomunten aan te kopen is via een online brokerdienst. Dan denken we aan brokers als Bitvavo, Buxcrypto en Binance. Daar kan je makkelijk je registreren en munten aankopen. Het nadeel is wel dat je hier kiest voor een centrale partij voor het bewaren van je munten, terwijl de cryptomunten in het leven zijn geroepen om net het omgekeerde te doen. In principe kun je deze naar een offline wallet halen. Zo bewaar je de cryptomunten zelf. Deze transactie gebeurt met een private sleutel waar enkel de eigenaar weet van heeft.

We gaan er echter van uit dat je bitcoins en andere crypto´s puur aankoopt voor de investering waardoor we het gebruiksgemak van de online wallets aanraden.

Hoe maak je een account aan?

Er zijn verschillende Nederlandse brokers waar je cryptomunten kunt aankopen, zoals hierboven vermeld. Hun sterkste troef is het gebruiksgemak waarmee alles verloopt. Zo volstaat het om je te registeren, je account te verifiëren met een identiteitskaart en voila, je bent in staat om je saldo aan te vullen. Geld storten op je account kan makkelijk met overschrijving, Ideal en andere veilige betalingsmethoden. Met je saldo kan je dan met de klik van de knop de cryptomunten aankopen die je verkiest, en dat aan de huidige koers.

Deze stappen zijn bij vrijwel iedere broker hetzelfde. Binance is momenteel de grootste en meest gebruikersvriendelijke broker voor het aankopen van cryptomunten.

Wat heb je nodig voor het aanmaken van een account bij een broker?

De vereisten voor het aanmaken van een account zijn erg laag. Zo heb je enkel een bankrekening nodig van waaruit je geld kan storten naar je account. Uiteraard heb je ook een identiteitskaart nodig waarmee je je identiteit kan verifiëren. Verder is vaak ook mailadres en telefoonnummer om je als klant op de hoogte te houden van wat er gebeurt op het platform.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>