Hierom moet je kiezen voor een custom kentekenhouder

Kentekenplaathouders kom je op alle gemotoriseerde voertuigen tegen die de openbare weg te vinden zijn. Als ze tenminste niet moedwillig of door een schadegeval verdwenen zijn.


Hoe het ook zij: als je een kentekenplaathouder zoekt of wilt aanschaffen, ter vervanging van een oude plaathouder, is het zaak om dit snel te doen. Want of het nu om je scooter gaat of om een SUV: zonder nummerplaat rondrijden is niet zo heel verstandig.

Mocht je aangehouden worden of een ongeluk veroorzaken, dan kan het ontbreken van een custom kentekenhouder mét nummerplaat je een behoorlijke hoge boete opleveren.

In het buitenland is de regelgeving op dit vlak vaak nog wat strenger dan in Nederland. Redenen genoeg dus om een goede scooter kentekenplaathouder of een voor je auto of vrachtwagen te kopen!

Doel & gebruik

Het doel of nut van een plaathouder zit al in de naam van deze accessoire: het zijn klemmen die op een scooter, auto of andere vervoersmiddel aangebracht worden om een kentekenplaat goed en strak op zijn plek te houden. De gemiddelde kentekenplaathouder is vrij simpel van uitvoering en puur functioneel.

Als de kentekenhouder het nummerbordje goed en langdurig inklemt, is dan de enige eis. Maar tegenwoordig wordt een scooter kentekenplaathouder of een kentekenplaat op auto’s ook steeds vaker gebruikt als stijlicoon en om reclame mee te maken voor je eigen bedrijf.

Hoe zit dit precies? Wat zijn de voordelen en mogelijkheden die een kentekenplaat, naast functionaliteit, nog meer te bieden heeft?

kentekenplaathouder scooter
Een perfecte manier om reclame te maken

De voordelen van een ‘gecustomizede’ kentekenplaathouder

Gratis reclame

Een groot voordeel is dat je deze houders tegenwoordig kunt customizen. Een gecustomizede kentekenplaathouder is een houder die je naar je persoonlijke smaak samenstelt.

Zo kun je op de houder je bedrijfsnaam of homepage van je onderneming zetten. Je bedrijfswagen, scooter of motor is natuurlijk veel op de weg, waardoor duizenden mensen in contact komen met jouw bedrijf.

Omdat je maar één keer betaalt voor een custom houder voor je kenteken is dit feitelijk een goedkope en slimme manier van reclame maken. Als je kentekenplaat stuk is en vervangen moet worden, kun je daarom het beste voor een zelfontworpen kentekenplaathouder kiezen.

Meer keuze

Een ander voordeel van een moderne kentekenplaat kopen, die eventueel gepersonaliseerd is, is het feit dat deze tegenwoordig van duurzame en sterke materialen zijn gemaakt.

Vroeger gingen kentekenhouders vaak en snel stuk. Gelukkig zijn de houders tegenwoordig van sterke materialen gemaakt, die tegen een stootje kunnen. De kentekenplaat kan via een kliksysteem snel en gemakkelijk in de houder geplaatst worden en zit dan klemvast.

Zelf je materiaal kiezen

Naast de standaardmodellen kun je uit veel meer materialen kiezen, zoals metaal, ABS of polypropeen. Elk van deze materialen heeft weer zijn eigen pluspunten, zoals duurzaamheid, de mogelijkheid om teksten van chrome aan te brengen, etc.

Keuze is er ook als het aankomt op de montagemogelijkheden van de kentekenplaathouder. Vandaag de dag zijn er naast kliksystemen ook houders waar je de kentekenplaat in kunt schuiven en systemen waarbij de platen vastgeschroefd worden.