Hout is een multifunctioneel materiaal. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken als brandstof, maar ook om er bouwwerken of decoratie mee te maken. Hout kom je overal tegen. Niet alleen in huis, maar ook op veel plekken daarbuiten. Wat je ook wil gaan doen met het hout, er is altijd verschil in kwaliteit tussen de verschillende houtsoorten die er zijn. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt de 5 beste houtsoorten die je bij een online houthandel kan kopen. 

Vlonderhout

Een houtsoort die absoluut niet mag missen in dit artikel, is hout voor de vlonder. Deze houtsoort is beter bekend als vlonderhout. Vlonderhout is gemaakt om erop te lopen, dat maakt deze houtsoort buitengewoon stevig. Zoals de naam al zegt, is deze vorm van hout ideaal om te gebruiken als stevige basis bij de bouw van huizen of andere gebouwen. In tegenstelling tot enkele andere houtsoorten in dit artikel, komt vlonderhout niet direct in de natuur voor. Het dient dus eerst door de mens bewerkt te worden tot vlonderhout.

Douglas hout

Verder is ook douglas hout een zeer populaire houtsoort. Douglas hout kent drie geweldige voordelen. Ten eerste is douglas hout een zeer sterke en stabiele soort hout. Waar douglas hout zich echter onderscheidt ten opzichte van veel andere houtsoorten, is het gemak waarmee je het kunt bewerken. Tot slot ziet douglas hout er doorgaans behoorlijk mooi uit. Niet alleen als het nieuw is, maar ook op de lange termijn.

Accoya hout

Ten derde behoort ook accoya hout tot de 5 beste houtsoorten die je online kan kopen. Het grootste voordeel van deze houtsoort is de mate van duurzaamheid die het heeft. Zo behoort accoya hout tot de eerste klasse van duurzaamheid. Accoya hout wordt veelal gebruik voor de bewerking van deuren en kozijnen. Het is dan ook een rotbestendige soort hout. Tot slot wordt accoya hout ook met regelmaat gebruik in de weg- en waterbouw.

Vurenhout

Op de vierde plaats in deze top 5 beste houtsoorten, zien we vurenhout terug. Vurenhout heeft 3 geweldige voordelen. Op de eerste plaats is vurenhout behoorlijk sterk. Dat is een van de meest belangrijke eigenschappen van hout. Verder is vurenhout erg licht van gewicht. Deze twee voordelen maken deze houtsoort zeer geschikt voor constructies. Niet alleen vanwege de stevigheid, maar vooral ook vanwege het lichte gewicht. Ten derde is vurenhout doorgaans een van de meest betaalbare houtsoorten. Dit maakt deze houtsoort voor veel mensen geschikt.

Hardhout

Ten vijfde verdient ook hardhout een plek in dit artikel. Hardhout is namelijk, net als alle andere houtsoorten in dit artikel, zeer sterk. Naast deze belangrijke kracht, is hardhout ook nog eens behoorlijk veerkrachtig. Dat maakt deze houtsoort net als vurenhout geschikt voor de bouw van constructies. Ten derde is hardhout ook behoorlijk duurzaam. Het gaat dan ook erg lang mee zonder dat het daarbij veel onderhoud vergt. Naast constructies wordt hardhout vaak toegepast bij het maken van meubels en terrassen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>