Niets zo prettig als een fijne geur. Hierbij kan je denken aan de geur van fruit, vers gemaaid gras of kruiden. Maar ook aan parfums. Parfums bestaan uit diverse geurstoffen die zijn opgelost in een oplosmiddel. Vaak is dit oplosmiddel alcohol. Mensen spuiten parfum op om lekker te ruiken. Maar, welke parfums zijn nu de beste parfums voor heren? Dat lees je in dit artikel. 

Paco Rabanne

Paco Rabanne, voluit Francisco Rabaneda y Cuervo, was oorspronkelijk een modeontwerper afkomstig uit Spanje. Ook heeft hij sieraden ontworpen. Tegenwoordig wordt onder het merk Paco Rabanne ook parfum geproduceerd. En wat voor een parfum! Of je nu kiest voor 1 Million, Invictus, Fame of Phantom: de parfums van Paco Rabanne zijn uniek en mannelijk. 

Yves Saint Laurent

Net als Paco Rabanne was Yves Saint Laurent een modeontwerper. Yves Saint Laurent was zo’n toonaangevende ontwerper, dat zijn naam nu synoniem staat voor kwaliteit en stijl. Dit geldt onverminderd voor de parfums van Yves Saint Laurent. Deze geuren zijn sexy, bloemig en staan voor vrijheid. De vraag is niet of een parfum van Yves Saint Laurent goed is, maar welk parfum het beste is. Is dit Libre, La Nuit De L’Homme of Y? De keuze is uiteindelijk aan jou. 

Giorgio Armani

Ook Giorgio Armani is een modeontwerper, afkomstig uit Italië. Zijn modebedrijf is in de loop der tijd uitgegroeid tot een waar imperium met cosmetica, kleding, juwelen, zonnebrillen, horloges en ook parfum in het assortiment. Wil je een parfum van Giorgio Armani? Overweeg dan vooral Code Men. Dit parfum kenmerkt zich door een geur van olijfboom, citroen en bergamot. 

Gucci

Ondertussen zal je wel door hebben dat de beste parfums afkomstig zijn van bedrijven die groot zijn geworden in de mode. Dit is na eerdergenoemde parfums ook het geval voor Gucci. Net als Giorgio Armani is Gucci in Italië opgericht als modebedrijf en tegenwoordig een waar imperium. De herenparfums van Gucci zijn iconisch. Het beste parfum voor heren is misschien wel Guilty. Een parfum dat de onwaarschijnlijke combinatie van chilipeper en roos bevat en dat gemaakt is om te provoceren. 

Viktor & Rolf

De top vijf van deze ranglijst wordt gecomplementeerd door Viktor & Rolf, een ontwerpersduo uit Nederland. Het bekendste parfum voor heren van Viktor & Rolf is Spicebomb. Heel toepasselijk is dit parfum verpakt in een flesje dat de vorm heeft van een handgranaat. Het parfum is een cocktail van kruiden en heeft een houtige ondertoon. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>