De beste high-end merken in de luxe horlogemarkt

Posted in  Finance  on  januari 23, 2024 by  San0 comments

Als je een van de gelukkigen bent die wat budget kan missen voor een horloge, dan hebben we het ultieme lijstje voor je samengesteld van de meest unieke, dure en bizarre horloges in de wereld van luxe. Natuurlijk, een Rolex kennen we allemaal. Maar wat weet je van een Richard Mille, een A. Lange & Söhne of een Patek Philippe? We vertellen je graag meer!

Elegantie: A. Lange & Söhne

De afwerking van de kast, de uurwerken en dan ook nog eens die prachtige wijzerplaat: A. Lange & Söhne staat bekend om haar unieke horloges zoals de Lange 1, gemaakt van roségoud, geelgoud of zelfs platina. De unieke wijzerplaten en complicaties zoals een gangreserve indicator op de wijzerplaat zijn tof, anders dan andere merken en toch oogt het heel rustig, ondanks de vele complicaties en sub-dials. Kosten? Vanaf zo’n €15.000 heb je een A. Lange & Söhne 1815, maar de Lange 1 is duurder: €40.000 voor de 18-karaats gouden variant.

Patek Philippe

De Aquanaut, de Nautilus en de materialen beschikbaar in de collectie van Patek maakt het een uniek horloge. En daarmee ook redelijk lastig te bemachtigen. Een van de meest populaire uitspraken van het merk is dan ook dat je nooit een Patek Philippe bezit, maar puur voor zorgt om door te kunnen geven aan de volgende generatie. Een Calatrava is de ultieme dress-watch en kost zo’n €20.000, terwijl de Aquanaut minimaal twee keer zo prijzig is. En de Nautilus? Reken maar op een bedrag vanaf €90.000 of meer.

Richard Mille

Over smaak valt niet te twisten, toch? Richard Mille is een redelijk jong bedrijf in de markt van luxe horloges, maar toch een van de meest exclusieve merken. Met materialen die je nergens anders ziet, designs die uniek zijn en doorzichtige wijzerplaten met details van bijvoorbeeld carbon kun je helemaal los in een boutique van RM. Althans, als je een goede relatie met het merk hebt. Deze horloges starten bij zo’n €80.000, maar je kunt makkelijk miljoenen euro’s stukslaan in zo’n RM Boutique. Of online, natuurlijk. Je kunt kiezen uit diamanten, platina, goud, verschillende kasten en maten en zelfs customizen met een bepaalde kleur band. Wat jij wilt, bij Richard Mille hebben ze ‘t.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>