Posted in  Media  on  juni 28, 2021 by  Leon0 comments

Muziek maakt het leven beter, daarom luistert iedereen naar ernaar. En met de komst van het internet is muziek altijd en overal toegankelijk. Deze wijde toegankelijkheid zorgt ervoor dat de aanbieders van streamingdiensten als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar welke muziekdienst past bij jou?

Spotify

Een van de bekendste streamingdiensten is natuurlijk Spotify. Zij bieden zowel een betaald als gratis abonnement aan. Met een prijs van 9,99 euro per maand kost deze streamingdienst net zo veel als de anderen. Waar deze streamingdienst in uitblinkt is het opslaan van nummers, zo is het maken van persoonlijke afspeellijsten zeer eenvoudig. De app biedt ook de mogelijkheid om nummers te downloaden en offline af te spelen. Het gratis abonnement heeft minder functionaliteiten dan de betaalde versie, zo heeft deze reclame en is het niet mogelijk om nummer op te slaan.

De beoordelingen zijn over het algemeen zeer positief te noemen. Deze dienst heeft recentelijk wel discussie gehad met enkele artiesten, omdat zij vonden te weinig betaald te krijgen. Hierom waren enkele van deze artiesten tijdelijk niet beschikbaar. Desondanks is er een aanbod van ruim 30 miljoen nummers.

TIDAL

TIDAL is een iets minder bekende aanbieder van muziek. TIDAL heeft de rechten van zijn artiesten voorop staan. Zij zeggen de artiesten meer te betalen dan de andere streamingdiensten. Daarom is de TIDAL streamingdienst beoordeling door artiesten zeer goed. Muzikanten zoals Beyoncé en Daft Punk hebben zelfs exclusieve content op dit platform. Het normale abonnement kost een tientje per maand, terwijl je voor streaming in hoge kwaliteit 20 euro kwijt bent.

De TIDAL streamingdienst beoordeling is over het algemeen positief. Vooral de goede geluidskwaliteit en exclusieve content worden als positief beschouwd. Als nadelen worden vaak de hoge prijs van de Hifi-streaming en het Familie-abonnement. TIDAL heeft een zeer ruim aanbod van 40 miljoen nummers.

Apple Music

Apple Music is de streamingdienst voor muziek van de elektronicagigant Apple. Deze dienst heeft een aanbod van 30 miljoen nummers. Mocht toevallig precies jouw lievelingsnummer er niet tussen staan, dan is het geen probleem om deze van je computer te importeren. Door jouw luistergedrag te analyseren, kan Apple Music persoonlijke aanbevelingen geven die precies aansluiten op jouw muzieksmaak. Met een bedrag van 9,99 euro per maand kost deze dienst net zo veel als de rest.

Apple Music wordt ook goed beoordeeld. Zeker de integratie in alle apparatuur van Apple is een groot voordeel. Dit is ook meteen een nadeel, de integratie in apparaten die niet van Apple zijn is wat minder. De proefperiode is ook slechts 3 maanden.

Keuzes maken

Welke muziekdienst voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van wat je precies wilt. Wil je gemak, eigen afspeellijsten en offlinemuziek? Ga dan voor Spotify. TIDAL is juist weer geschikt als je hoge kwaliteit muziek belangrijk vindt. Heb je al veel Apple apparaten in huis? Dan is Apple Music waarschijnlijk de beste keuze.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>