De beste tinder gesprek tips

Tinder is de ideale app om met andere vrouwen in contact te komen, zonder dat je hiervoor de deur uit moet of een avond hoeft te stappen. Ook voor de mannen die in het echt moeilijk contact leggen met vrouwelijk schoon is het een super handige oplossing. Maar… hoe ga je het gesprek aan? In dit artikel vertellen we je alles over de beste tinder gesprek tips.


Hoe moet je een gesprek beginnen op Tinder?

Wat zeggen op Tinder is voor sommigen nog moeilijker dan het aanspreken van vrouwen in bars. Vreemd. Een gesprek aanknopen zou gesneden koek moeten zijn als je weet dat ze je aantrekkelijk vindt. Maar hoewel je weet dat een match je er leuk uit vindt zien, leert de ervaring dat een eenvoudig ‘hoi’ al een enorme afknapper kan zijn. Iets luchtigs als ‘Gaan we samen een ijsje eten?’ kan voor de ene match charmant klinken, maar voor de andere weer stom.

Sommigen grijpen uit wanhoop naar voorgekauwde openingszinnen. Maar hoewel die soms verassende resultaten kunnen opleveren bij jonge onervaren vrouwen, is de kans groot dat je match die al tig keer gehoord heeft. Een gesprek beginnen op Tinder kan daarom aanvoelen als lopen door een mijnenveld. Hoog tijd voor een aantal tips.

Neem niets persoonlijk

Wat jij van meet af aan moet beseffen, is dat de kans dat een match reageert ook afhangt van haar situatie. Komt ze bijvoorbeeld net uit werk, dan is ze wellicht moe en heeft ze mogelijk meer zin om op de bank te hangen dan om uit te gaan met een vreemde. Een gesprek beginnen op vrijdag heeft een grotere slagingskans. Betekent dit dat je alleen in het weekend berichtjes moet sturen? Natuurlijk niet. Maar het is belangrijk om te weten dat de responsiviteit van een match ook afhangt van haar eigen bui en andere factoren. Soms heeft je match letterlijk honderd andere gesprekken en wordt reageren een dagtaak. Sla jezelf dus niet voor je kop wanneer je geen reactie krijgt.

Onderscheid jezelf

Zorg ervoor dat jouw bericht zo geschreven is dat ze iets heeft om op te reageren. Beginners maken de fout berichten te versturen die op zich wel geinig zijn, maar geen reactie vragen. Op ‘Mooie blouse draag je daar’ is het moeilijker reageren dan op ‘Mooie blouse heb je aan op foto 2. Speciale gelegenheid?’. Meiden vinden deze gesprekken net zo moeilijk. Bovendien zou jij met een overschot aan matches ook lui worden met reageren. Door het ze makkelijk te maken, heb jij dus al een streepje voor op de rest.

Maar zeg vooral ook grappige dingen. Zonder humor zal het moeilijk worden een date te krijgen. ‘Poehee, krijg het er warm van.’ is een zinnetje dat je met gemak in elke tinder-chat kunt zeggen tegen een meisje met uitdagende foto’s. Je kunt best luchtige toespelingen maken op Tinder, zolang je tijdens de kennismaking geen berichten stuurt met seksuele inhoud. Daarover later meer.

Het kan voorkomen dat je even niets te zeggen weet. Iets sturen is altijd beter dan niets sturen. Wat is er dan mis een eenvoudige groet? Eigenlijk niets. Maar hoeveel moeite is het om een leuke emoji aan je ‘hoi’ toe te voegen? Of beter nog, schrijf haar naam (goed).

Wees geen creep

Nu je je gesprek begonnen bent, kan er nog van alles misgaan. En daarmee zijn we aangekomen bij de oermoeder van alle Tinder-tips. Wees geen creep. Door seksueel getinte berichten te sturen voordat je elkaar kent, ben je per definitie een creep. Maar een even grote afknapper is wanhopigheid. Stuur nooit een bericht omdat je bang bent dat je vorige bericht niet leuk genoeg was, vooral niet als je nog geen interesse merkt. Wees geduldig. Er valt niets te forceren. Je match is net als jij op zoek naar seks, gezelligheid en warmte. Maar probeer aan te voelen in welke volgorde zij die dingen wil en vraag niet meer van haar dan ze bereid is te geven.

Op Tinder vragen stellen

Waar het bij andere mannen misgaat, is het tonen ruggengraat. Omdat zij vrouwen niet willen beledigen, worden ze te voorzichtig. Daarom is het belangrijk naast warm en charmant te zijn ook zelfvertrouwen te tonen. Spreek met enthousiasme over de dingen die je interessant vindt. Stel alleen vragen waarvan het antwoord je mogelijk interesseert en geef een mening als het gesprek erom vraagt.

Op Tinder vragen stellen is sowieso iets waarmee je een beetje moet uitkijken. Vermijd dat het gesprek als een sollicitatie gaat aanvoelen, en zeg geen dingen enkel omdat ze sociaal wenselijk zijn. Authenticiteit is aantrekkelijk.