De interieurtrends van 2021 die je graag wilt weten!


  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • De interieurtrends van 2021 die je graag wilt weten!

Ben jij voornemens om jouw huis een flinke make-over te geven of simpelweg een kleine touch-up? Dan kan dit artikel nog wel van pas gaan komen. We behandelen in dit artikel namelijk de laatste interieurtrends, en hebben ook de meest veelbelovende trends voor je op een rijtje gezet. In welke interieurtrend zie jij jezelf het liefst wonen?

Trend 1: Classic blue

Ben jij een liefhebber van donkerblauw? Dan hebben we goed nieuws. Classic Blue werd door Pantone uitgeroepen tot trendkleur van 2020, maar zal ook in 2021 nog hot & hip blijven. We hebben het dan niet alleen over donkerblauwe muren, maar ook woonaccessoires en meubels in blauwe tinten. Blauw staat voor rust en evenwicht, dus dat zal je gemoedstoestand ook direct ten goede komen. Vind je het lastig om blauwe accenten te combineren met andere kleuren? Blauwtinten moeten uitstekend matchen met okergeel, smaragd groen, grijze tinten en bruine kleuren.

Trend 2: Gebruik van neutrale kleurtinten

Vind jij de gedurfde trendkleur van Pantone wat te overweldigend? Ook in 2021 blijven we genieten van interieurs waar neutrale kleuren de boventoon voeren. Sterker nog, volgens Flexa is de kleur van het jaar 2021 Brave Ground. We hebben het niet alleen over muren met greywash betonlook, maar ook het gebruik van neutrale bruintinten. Deze kleuren zijn perfect te combineren in vrijwel ieder interieur. Denk bijvoorbeeld aan meubels gemaakt van lichte houtsoorten die je vooral in Scandinavische interieurs tegenkomt.

Trend 3: Duurzame materialen in je interieur

Natuurlijke en gerecyclede materialen worden steeds belangrijker gevonden. Waar we steeds meer milieubewuste keuzes maken als het gaat om voeding en kleding, zal de duurzaamheidstrend zich ook steeds meer gaan nestelen in het interieurlandschap. We geven liever de voorkeur aan spullen die op een verantwoorde manier vervaardigd zijn en dus een lagere impact hebben op het milieu, zoals bijvoorbeeld bioplastic en of een eettafel van gerecycled hout.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>