De laatste jas die je zal kopen

Natuurlijk geef je het liever niet toe. Toch is het shoppen voor nieuwe items wel een heel belangrijk deel van je leven. Al zou je er liever niet meer mee geconfronteerd worden. Je kunt het jezelf nu wat gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld door een jas te kopen die de rest van je leven meegaat. En zelfs nog lang daarna van hoge kwaliteit blijft. Dan kies je voor de 100 year jacket. Dit is een tweede item uit een collectie van kledingstukken die 100 jaar mee moeten gaan. De moeite waard om eens te bekijken.

Gemaakt van sterke materialen
Om een jas honderd jaar mee te laten gaan, is wel het juiste materiaal nodig. Het materiaal waarvoor gekozen is, werd al voor andere toepassingen gebruikt. Op die manier was dus al de nodige kennis opgedaan over de mogelijkheden. Vooral doordat de jassen goed waterdicht zijn is de lange levensduur te garanderen. Op het gebied van waterdichtheid is het zelfs zo dat het tot anderhalf keer beter presteert dan het alom geprezen Gore-Tex. Dat is waarschijnlijk ook het materiaal waar je tot nu toe op vertrouwde, dus dan heb je direct een goed beeld ervan.

Reageren op de temperatuur
Dat het materiaal van de jas zo goed werkt, heeft te maken met de manier waarop het op de omstandigheden reageert. Wanneer het kouder wordt, trekt het materiaal in. Dat betekent dus dat de dichtheid ook een stuk groter wordt. Daardoor krijgt vocht geen enkele kans om door de jas heen te dringen. De omgekeerde situatie is ook aan de orde. Wordt het warmer, dan opent de jas zich meer en meer waardoor de hitte een weg naar buiten kan vinden. De omstandigheden krijgen dus eigenlijk geen vat op de jas. Dit blijft honderd jaar zo.

Ook andere items
Zoals gezegd is de jas niet het eerste item in de garderobe van dit merk. Alles is begonnen met een korte broek. Dus ook in de zomermaanden kan je genieten van de voordelen die deze stof je te bieden heeft. Het is de bedoeling dat stap voor stap ook andere items worden toegevoegd. Straks heb je dus een hele kledingkast vol hangen en hoef je eigenlijk nooit meer op zoek naar iets nieuws. Dat is bovendien ook nog eens lekker duurzaam te noemen. In alle opzichten is het dus de beste keus die je maar kunt maken.