De robots komen er nu echt aan

Het werd al zo lang voorspeld. Met de komst van bijvoorbeeld de smartstofzuiger leek het ook al een stap dichterbij. Nu is het echter eindelijk echt zover. De robots komen eraan. Ze werden bijvoorbeeld al op CES gepresenteerd. Door de echte kenners worden de nieuwe robots dan ook gezien als de gadgets van dit moment. Om daar een beter beeld van te vormen is het leuk om er eens wat dieper op in te gaan. Wat kunnen ze? En wat kan jij er dan precies mee als gebruiker ervan?

Robots voor het plezier
Opvallend is dat een groot deel van de robots er vooral voor het plezier lijkt te zijn. Veel van de bedrijven hebben zich beziggehouden met het ontwikkelen van modellen die een hobby kunnen beoefenen. OP CES in Las Vegas was bijvoorbeeld de robot die bedreven was in tafeltennis heel populair. Ook op andere vlakken zijn goede modellen ontwikkeld. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het tegengaan van bijvoorbeeld eenzaamheid. Daar zijn volgens onderzoek de robots heel geschikt voor. Je hoeft je immers nooit meer te vervelen met een beetje robotica in je omgeving. Er is echter meer.

Robots voor het gemak
De robots voor het gemak waren er eigenlijk al. Eerder hadden we het al over de modellen die worden gebruikt in een smarthome, zoals een slimme stofzuiger. Er komt echter nog veel meer aan in de komende tijd. Nu duidelijk is hoe alles aangepakt moet worden, kan de robot eigenlijk elke taak overnemen. Dat betekent dus dat het huishouden een flink stuk lichter zal worden. Je kunt de klussen die je niet wenst te doen gewoon uit handen geven. Het is natuurlijk vooral ook aantrekkelijk om het zelf niet meer te hoeven doen. Dat maakt het het allemaal waard.

Robots voor de lol
Dan is er nog een groep robots die de wereld beschermt tegen het kwaad. Of beter gezegd, zo werden ze ooit omschreven in de tekenfilms. Een slimme ontwikkelaar heeft namelijk gezorgd dat de ooit zo beroemde Transformers nu echt bestaan. Je hebt er misschien niet zoveel aan als de robots uit de andere twee categorieën, maar het is wel leuk om er één of meerdere te bezitten. Precies zoals dat hoort bij een gadget natuurlijk. Nu is de vraag alleen nog hoeveel ze dan precies moeten gaan kosten. Al maakt dat niets uit natuurlijk.