De snelle opkomst van Quibi

Wat Netflix meer en meer voor digitale televisie is geworden, moet Quibi worden voor de telefoonkijker. De nieuwe streamingdienst is geschikt voor gebruikers van smartphones. Het biedt dan ook content die perfect geschikt is voor het kijken op een telefoon. Dat betekent dus dat je er hele andere series vindt dan je doet bij andere streamingdiensten. Het is nog maar net op de markt en er zijn nu al meer dan tweemiljoen downloads te noteren. Daardoor is het rechtvaardig om je af te vragen wat het is en wat je ermee kunt als kijker.

Houd het lekker kort
Het grote voordeel van Quibi is dat de series die het biedt uit korte afleveringen bestaan. Elke episode duurt maximaal zo’n 10 minuten. Dit is voor het kijken op een smartphone natuurlijk wel lekker gemakkelijk, want dit doe je vaak tussen bezigheden in. Gewoon om even de tijd te doden. Een aflevering van je favoriete serie in drie stukken hakken blijft vervelend. Dus het idee dat het allemaal niet langer dan tien minuten moet duren is wel heel aantrekkelijk. Waarbij de kwaliteit natuurlijk wel gewoon hoog moet blijven. Ook daar is dan aan gedacht door Quibi.

De grote namen doen mee
Zoals je ook gewend bent van de andere grote streamingdiensten, wordt er ook hier voortdurend gewerkt aan nieuwe content. Daardoor mag je er dus bijna dagelijks van uitgaan dat er een goede nieuwe serie te vinden is. Waarbij het de grote partijen achter de nieuwe dienst ook nog eens gelukt is om verschillende grote namen uit de tv- en filmwereld te strikken voor het project. Dat betekent dus dat je veel nieuw materiaal mag verwachten. Wat er allemaal op stapel staat blijft nog even geheim, maar het zal zeker het nodige te bieden hebben.

De stap naar tv
Vooralsnog is de app alleen geschikt voor smartphones. Dit is echter niet het einddoel. Er wordt aan gewerkt om snel ook mogelijkheden te bieden voor smarttelevisies en digitale boxen. Op die manier is het dus straks ook mogelijk om de content gewoon vanaf de bank op groot scherm te bekijken. Altijd leuk, zeker wanneer je Netflix en Prime al helemaal hebt doorgespit. Aan streamingdiensten en content kan je immers nooit een teveel hebben. Kijk daarom snel eens wat er allemaal nu al te vinden is. Alle reden om direct ermee aan de slag te gaan als kijker.