De voordelen van online boekhouden


Als (startende) ondernemer kun je er niet aan ontkomen: de boekhouding. Je wordt er niet blij van, maar het moet toch gebeuren. Ook al wil jij je het liefst focussen op alle andere zaken om lekker van start te kunnen en jouw business te laten groeien, moet de administratie ook tiptop in orde zijn en voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Kies je voor een accountant die jouw boekhouding regelt? Dan kun je alvast, indien je kiest voor een degelijke accountantskantoor, wat geld gaan reserveren voor deze kostenpost. Veel startende ondernemers kiezen daarom om de administratie zelf te beheren, maar waar begin je? De oplossing is simpel. Ga voor een alles-in-1 oplossing en kies dus voor een geautomatiseerde boekhouding. Nog niet bekend met een online boekhoudprogramma voor zzp of simpelweg benieuwd naar de grootste voordelen van online boekhouden? In dit artikel geven we daar antwoord op. Lees je snel verder? 

Een totaaloplossing? Het kan écht!

Veel startende ondernemers, die nog niet bekend zijn met online boekhouden, starten met hun boekhouding in Excel beheren. Het klinkt makkelijk, maar dat is het allesbehalve. En, bewaar je het overzicht wel? Een sluitende administratie moet immers wel overlegt kunnen worden met de Belastingdienst. Het is daarom veel verstandiger om te kiezen voor een online boekhoudprogramma, zoals van Romslomp. Je kunt facturen en bonnen gemakkelijk verwerken en in een handomdraai versturen. Je btw-aangifte kan in een paar klikken geregeld worden, maar je krijgt ook inzicht in je financiën met rapportages. Zo bespaar je ontzettend veel tijd, bewaar je het overzicht en laat je je administratie vóór je werken.

Je bent ondernemer, geen boekhouder

Als je niet kiest voor een geautomatiseerde boekhouding, dan kun je alle bonnetjes bewaren. Dat wordt een rotklus. En dan moet je ook nog hopen dat je je bonnen niet kwijtraakt. Daar gaat dus behoorlijk wat tijd in zitten. Tijd die jij liever besteed aan je onderneming, want daar moet het geld gaan rollen. Groot voordeel van het boekhoudprogramma van Romslomp is dat het zo ontzettend eenvoudig is. Je kunt het zelfs gratis uitproberen, als je dat prettiger vindt. Over de prijzen hoef je ook niet lang wakker te liggen. Voor slechts €15 per maand kun je je hele boekhouding doen zonder daar een boekhouder voor nodig te hebben. Ben jij al overtuigd?

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>