Steeds meer consumenten kopen hun vlees online. Online varkensvlees kopen is een opkomende trend. Steeds meer mensen vinden het gemak en de eenvoud van online bestellen aantrekkelijk. Je hoeft namelijk niet naar de supermarkt en krijgt het vlees zo bij de deur in een speciale thermische verpakking geleverd, op de dag die jou uitkomt. Maar er zijn meer voordelen.

Je hebt meer keuze dan in de supermarkt

Een online slagerij heeft een ruim assortiment om uit te kiezen. Niet alleen handig om dat ene stukje vlees te vinden dat de supermarkt niet heeft, maar ook om eens nieuwe vleessoorten te proberen. Het voer van varkens en runderen is per werelddeel en vaak ook per land verschillend. Daardoor kan hetzelfde deel vlees toch anders smaken. Ga je voor de speciale smaak van een Spaans varken, of juist voor het varkensvlees van het Britse Duke of Berkshire?

Je weet waar je varkensvlees vandaan komt

Supermarkten kunnen je doorgaans niet zo veel vertellen over de oorsprong van het vlees dat zij verkopen. Dat komt omdat hun supply chain veel langer is. De meeste online aanbieders kunnen je precies vertellen van welke boerderij je varkensvlees komt. Online slagers kopen hun vlees namelijk direct van de boer, zonder tussenkomst van andere partijen. Daardoor kan je ook altijd bij de online aanbieder terecht met vragen. Je krijgt je antwoord dan rechtstreeks van degene die het verpakt.

Online varkensvlees kopen betekent een ware smaaksensatie

Wanneer je online vlees koopt zie je wel eens ‘dry aged’ bij een vleessoort staan. Dit is een techniek die tot de zeventiger jaren van de vorige eeuw vrijwel de standaard was bij slagers. Minimaal 21 dagen lang wordt het vlees in een speciale droogkast gehangen waar het de tijd krijgt om tot rust te komen. De melkzuurbacteriën en het overtollig vocht worden door een beheerst en gebalanceerd klimaat uit het vlees getrokken. Dry-aged vlees is hierdoor heerlijk mals met een intens volle smaak. De donkere korst heeft een krachtige, nootachtige smaak die heerlijk is voor hamburgers, soepvlees, saus of jus. 

Op zoek naar een echt unieke smaak? Probeer dan eens LUMA vlees. Dit is een nieuw rijpingsproces die gebruikt maakt van een edele schimmel. Gedurende 6 weken breekt deze schimmel het collageen in de pezen en het vet af waardoor vlees extreem mals wordt. Het vlees krijgt hierdoor een kruidig, aards notenaroma. De unieke smaak doet denken aan camembert en een goede cognac.

Online varkensvlees kopen kan wat duurder zijn vanwege de service en de kwaliteit

Omdat online vlees vers en van hoge kwaliteit is de prijs vaak wat hoger. Dat kan een nadeel zijn maar hierbij moet je ook niet vergeten dat je betaalt voor het vlees van hoge kwaliteit én de bijbehorende service. Het vlees moet namelijk op speciale wijze naar jouw huis gebracht worden. Er zijn echter ook veel online aanbieders met scherpe prijzen en mooie wekelijkse aanbiedingen. Je zult dan wel even op zoek moeten gaan naar de beste aanbiedingen. Vaak worden die in wekelijkse nieuwsbrieven vermeld.

Je zult zelf even research moeten doen

Ga nu niet te snel voor de goedkoopste aanbieder, maar houdt er rekening mee dat je koopt van een slager die betrouwbaar is. Let goed op dat de herkomst van het vlees duidelijk is. Kijk goed naar de herkomst van het vlees vandaan komt, hoe het is bewerkt en hoe het verpakt en verzonden wordt. Al die factoren hebben invloed op de veiligheid, versheid en kwaliteit van je vlees. Online varkensvlees kopen doe je dus het beste bij een aanbieder die goed aangeschreven staat. Schroom dan ook niet om contact op te nemen met een aanbieder als je vragen hebt. Een betrouwbare online slager zal je maar al te graag informeren over zijn vlees.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>