Deze 6 highlights in Praag mag je niet missen

Posted in  Travel  on  november 14, 2023 by  San0 comments

Praag is een stad die betovert. Elke hoek en steeg ademt geschiedenis, terwijl moderne invloeden de stad een hedendaagse flair geven. Hier, waar middeleeuwse architectuur en 21e-eeuwse kunst samenkomen, vind je een mix van oude charmes en nieuwe sensaties. We nemen je mee naar zes onmisbare highlights van Praag, te beginnen met het magische Oude Stadsplein.

1. Magie op het Oude Stadsplein

Midden in het historische hart van Praag ligt het Oude Stadsplein. Dit plein, omringd door architectonische juweeltjes en levendige terrasjes, heeft al eeuwenlang het centrale toneel van Praagse gebeurtenissen gespeeld. Of je nu komt voor het wereldberoemde Astronomisch Uurwerk, een koffiepauze in een eeuwenoud café, of gewoon het levendige stadsleven wilt inademen; het Oude Stadsplein is een plek waar heden en verleden samenkomen.

2. Beleef de Karelsbrug

De iconische Karelsbrug is niet zomaar een verbinding tussen de twee helften van Praag; het is een historisch monument dat verhalen vertelt. Terwijl je de met standbeelden omzoomde brug bewandelt, omgeven door straatartiesten en lokale verkopers, voel je de levendige sfeer van de stad. De brug biedt een uniek perspectief op de indrukwekkende Praagse Burcht en de Vltava-rivier, vooral betoverend in de gloed van de vroege ochtend of zonsondergang.

3. Beleef het avontuur bij de schietbaan in Praag

Voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, biedt de shooting range in Praag een spannend uitje. Dit is jouw kans om te leren schieten onder begeleiding van professionals, uiteraard in een veilige en gecontroleerde omgeving. Of je nu een beginner bent of ervaring hebt, de Shooting range Prague biedt een verscheidenheid aan vuurwapens die passen bij jouw vaardigheidsniveau. Het is een adrenaline-verhogende activiteit die een onverwachte, maar onvergetelijke draai aan je Praagse avontuur geeft.

4. Het Dansende Huis in de spotlights

Tussen de historische gebouwen van Praag staat een moderne architecturale parel: het Dansende Huis. Door locals ook wel “Fred en Ginger” genoemd, danst dit gebouw letterlijk tussen zijn buren. De unieke vormen en draaiingen zijn een ode aan de dansers Fred Astaire en Ginger Rogers. Dit gebouw, een perfecte mix van glas en staal, is een must-see voor liefhebbers van moderne architectuur. En biedt bovendien een panoramisch uitzicht vanaf het bovenste terras.

5. Een toost op Tsjechisch bier

Tsjechië staat wereldwijd bekend om zijn biertraditie en Praag is daarop geen uitzondering. Breng daarom zeker een bezoek aan een traditioneel bierhuis of microbrouwerij en ontdek waarom het Tsjechische goud zo geprezen wordt. Of je nu kiest voor een klassieke Pilsner of een ambachtelijk gebrouwen Ale, het rijke aroma en de verfijnde smaak zullen je zeker bekoren. Proost op een onvergetelijk verblijf in Praag en op de eeuwenoude brouwtradities van het land.

6. Kasteelpracht en -praal

Een majestueuze blikvanger die boven de stad uittorent, het Praagse Kasteel is een wereld op zich. Als grootste kasteelcomplex ter wereld herbergt het paleizen, kerken en tuinen. Loop door de Gouden Straat, een sprookjesachtige steeg vol met kleurrijke huisjes, en bewonder de imposante Sint-Vituskathedraal. Terwijl de wisseling van de wacht een ceremonieel schouwspel biedt, geeft het kasteel je ook een panoramisch uitzicht over Praag, perfect voor die onvergetelijke foto.

De volgende stap in je Praagse avontuur

Met deze zes highlights op je lijstje ben je klaar om Praag in volle glorie te ervaren. Dompel je onder in de cultuur, geschiedenis en het avontuur dat deze prachtige stad te bieden heeft. Waar wacht je nog op? Boek je ticket en hotel en geniet van deze betoverende stad.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>