• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • People
  • /
  • Deze mannelijke celebrities ondergingen een haartransplantatie

Kale koppen niet te stoppen, toch? Maar wat nou als je daar niet op zit te wachten en juist je mooie kuif wil behouden? Dan kan je altijd je kaalheid nog te lijf gaan middels een haartransplantatie. Tijdens deze chirurgische ingreep worden haren van een ander deel van het lichaam op je hoofd gezet, waardoor jij binnen no time weer kan genieten van je haargroei. Dat klinkt wellicht als een desperate measure, maar het komt vaker voor dan je denkt. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van… Haartransplantaties!

De welbekende haartransplantatie van Elon Musk

Wellicht een van de bekendste voorbeelden van een haartransplantatie is die van Elon Musk. Als een van de rijkste mensen op aarde krijgt hij, door zijn vaak wat vreemde en ogenschijnlijk impulsieve beslissingen, behoorlijk wat kritiek te verduren. Als munitie wordt vaak zijn voormalige haarlijn gebruikt. Er circuleren verschillende foto’s op het internet van een jonge Musk met weinig haar en alle herkenbare tekenen van male pattern baldness: dunner wordend haar, een terugtrekkende haarlijn en kale plekken rond de kruin. De symptomen worden met iedere foto erger tot een bepaald moment, waarop hij ineens gefotografeerd wordt met een “normale” haarlijn (overigens zeer toevallig nét nadat hij miljonair was geworden dankzij het succes van zijn bedrijf Paypal). Het lijkt erop dat Musk daarna nóg een haartransplantatie onderging, want anno 2023 heeft hij op zijn 51e een behoorlijk volle bos haar. En daar had hij als twintigjarige absoluut niet van durven dromen.

Meerdere beroemdheden in Hollywood ondergingen (waarschijnlijk) een haartransplantatie

Je hoeft niet bang te zijn dat je direct met Elon Musk vergeleken wordt als je een haartransplantatie op de agenda hebt staan. Er zijn immers talloze mannen die wereldwijd beroemd zijn en (waarschijnlijk) een haartransplantatie hebben ondergaan. Sommige daarvan zijn slechts geruchten, zoals de majestueuze lokken van John Travolta, David Beckham en Sean Penn. Anderen zijn iets opener over hun behandeling. Voetballer Wayne Rooney maakte in 2011 aan de hele wereld bekend dat zijn nieuwe haren niet een natuurlijk gegeven waren van moeder natuur, maar dat er een haartransplantatie aan te pas kwam om zijn kalende kop de das om te doen.

Ook in eigen land is de haartransplantatie populair, en dat mede dankzij deze BN’er

Dat de haartransplantatie ook in ons eigen kikkerlandje een populaire ingreep is zou je misschien verbazen, maar niets is minder waar: de afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders de strijd aangegaan met hun kaalheid. Geschat wordt dat er jaarlijks ongeveer 5.000 mannen worden geholpen aan een compleet nieuwe coupe. Dat dat cijfer steeds groter wordt, hebben we deels te danken aan beroemdheden in binnen- en buitenland die het stigma rondom haartransplantaties de kop in drukken. Waar het vroeger nog taboe was om over je cosmetische ingrepen te praten, is dat dankzij de openheid van mensen als Rooney (en sommige BN’ers) al lang niet meer zo.

Een van de BN’ers waar je je mogelijkheden aan te danken hebt is dan ook Gerard Joling. Hij is vrij open over al zijn ingrepen, van Botox behandelingen tot aan zijn intens gebleekte glimlach: hij windt er geen doekjes om dat hij behoorlijk wat aan zijn uiterlijk heeft laten doen. Zo ook zijn haar. Voor zijn herkenbare kapsel heeft hij tot drie keer toe een haartransplantatie gehad. En het resultaat mag er zijn!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>