Dit zijn de 3 leukste bord- en gezelschapsspellen van dit moment

Posted in  Blog  on  mei 30, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de 3 leukste bord- en gezelschapsspellen van dit moment

Op zoek naar nieuwe bordspellen of gezelschapsspellen om je collectie mee uit te breiden? Bij het Spellenhuis snappen we dat maar al te goed. Daarom hebben we een top 3 leukste spelletjes van dit moment voor je samengesteld. Met deze games ga jij een hoop plezierige speeluren tegemoet!

Azul

Eén van de leukste bordspellen momenteel is het prijswinnende gezelschapsspel Azul. Gedurende het tactische spel probeer je als tegelschilder het paleis van de Portugese koning van Evora te decoreren met prachtige mozaïeken. Op je eigen speelbord creëer je de mooiste versieringen door tijdens je beurt gekleurde tegels van leveranciers te nemen. 

Je verdient punten op basis van de plaatsing van de tegels en kan bonuspunten verdienen met specifieke vormen en voltooide sets. Maar pas op: pak jij tegels die je niet kwijt kunt op je speelbord? Dan leveren deze strafpunten op. Heb jij aan het einde van het spel de meeste punten gescoord, dan mag jij je de beste tegelschilder noemen!

Dixit

In het prachtig geïllustreerd Dixit speel je met grote speelkaarten met mysterieuze afbeeldingen. Iedere speler krijgt 6 kaarten, waarvan je er één tijdens jouw beurt uitkiest en gaat omschrijven aan je medespelers. Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos: je mag een woordhint geven, iets vertellen, een liedje zingen of rijmen. 

De overige spelers kiezen een kaart uit hun hand die volgens hen het beste bij de zojuist omschreven kaart hoort. Deze worden samen met de oorspronkelijke kaart geschud en open op tafel gelegd waarna de overige spelers moeten raden welke kaart de omschreven kaart is. Een leuk spel wat het beste tot zijn recht komt met meerdere spelers die hun inlevingsvermogen de vrije loop laten!

Patchwork

Patchwork is een toegankelijk tweepersoons bordspel met eenvoudige spelregels en een tactische twist. Je probeert gedurende het spel zoveel mogelijk passende lapjes op je eigen dekentableau te plaatsen. Hierbij moet je rekening houden met de tijd die het kost om de lapjes in te passen, maar ook de inkomsten (knopen) die ze genereren. 

Het leuke aan Patchwork is dat je niet afwisselend aan de beurt bent, omdat er gebruik gemaakt wordt van tijdstenen. Hierdoor word je gedwongen om tactische beslissingen te maken. Als jouw lappendeken aan het einde van het spel de meeste punten oplevert, dan ben jij de winnaar!

De leukste bordspellen uitproberen?

Dat kan! Bij spellenwinkel Spellenhuis ben je niet alleen aan het juiste adres voor het kopen van de beste en leukste gezelschaps- en bordspellen. In ons populaire bordspellen café The Boardroom kun jij samen met je vrienden of familieleden deze leuke spellen komen uitproberen. 

Wij hebben zowel een bordspellencafé in Den Haag als Haarlem, waar je voor €6,- per persoon onbeperkt kunt gebruik maken van onze enorme spelletjes collectie. Wil je na het uitproberen van een spel in ons spelletjes café een aankoop doen? Dan ontvang je 10% korting op je spelaankopen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>