Dit zijn de nieuwste sneakertrends voor mannen

Trends komen overal voor, ook in de wereld van sneakers. Minstens ieder seizoen verschijnen er nieuwe sneakers in het straatbeeld. Sterker nog, de hype rondom vooral merkschoenen wordt steeds groter. Maar wat zijn nu de sneakertrends voor het najaar van 2020?


Vintage en retro

Vintage is niet iets van vroeger, het blijft in. Ook dit najaar. Grote merken zoals Adidas, Reebok en Vans brengen sneakers van bijvoorbeeld twintig jaar geleden terug in hun collectie. Maar ook steeds meer luxe merken verwerken retro elementen in designer schoenen voor heren.

Zo blijkt maar weer dat mode iedere keer blijft terugkeren. Ga dit najaar dus voor retro, schoenen die niet oud zijn, maar wel een uitstraling hebben van terug in de tijd.

Wil je voor het ‘echte’ vintage werk gaan? Ga op zoek naar een vintage paar in een tweedehandswinkel. Je zal wel even moeten zoeken om schoenen te vinden die nog niet versleten zijn, maar dan heb je tenminste een uniek en modieus paar!

Felle kleuren

Ook felle kleuren kunnen niet missen in het straatbeeld dit najaar. Het weer wordt grijs en grauw, maar jij zorgt voor een regenboog op een regenachtige dag. Echte eyecatchers in verscheidene kleuren zijn weer helemaal populair.

Ga voor een opvallende combinatie met verscheidene kleuren of voor witte sneakers met een leuke gekleurde details. Geen zorgen over combineren met kledij, het is makkelijker dan je denkt. Of kies voor een minimalistische outfit en breng je look omhoog met een fel paar sneakers.

Ze staan ook leuk gedurfd bij een outfit met print of andere kleur.

witte sneakers
Witte sneakers zijn makkelijk te combineren en zien we dan ook elk jaar terugkomen.

Simpel wit

Wanneer je al die felle kleuren te druk vindt, kies dan voor een mooie witte sneaker. Witte sneakers zijn al heel lang in en dat zal ook lang nog zo blijven. Op het einde van de twintigste eeuw verschenen witte sneakers steeds vaker in het straatbeeld.

In de jaren 70 en 80 bereikten de schoenen hun piek, toen succesvolle merken zoals Nike en Adidas de witte Nike’s Air Max 1 en de Stan Smiths uitbrachten. Witte sneakers werden sinds toen bestempeld als tijdloos en dat bleek terecht.

Verder zijn witte sneakers ook eenvoudig te combineren met je hele garderobe. Dit komt door de pure kleur, het geeft een strak gevoel aan je look. Ook zijn de sneakers passend voor elke gelegenheid: naar de sportschool, een werkdag of gezellig een avondje uit. Met een paar witte sneakers ga je nooit de mist in.

Designer

Designer is tijdloos, en dat geldt dus ook voor herensneakers. Het kwaliteitsaspect speelt hier een belangrijke rol in. We gaan voor een milieuvriendelijkere wereld en ook in de fashionindustrie valt nog veel te verbeteren. Draag je steentje bij en koop schoenen die lang meegaan, zoals Mason Garments schoenen. De sneakers van designer Rendi Aditia zijn niet enkel duurzaam, ze zijn ook heel luxueus en hip.

‘Goedkopere’ sneakers

Goede sneakers moeten niet altijd duur zijn. Ook merkloze schoenen doen het goed. In steeds meer fashionketens kan je hippe sneakers kopen. Voor een laag prijsje vind je in de winkels of op webshops de hipste sneakers.

Ga voor de sneakertrend die het best bij jou past en loop hip het najaar in!