Douche in luxe met een douchepaneel

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je jouw badkamer kan vernieuwen, zonder meteen alles uit de badkamer te slopen? Heb je geen zin in een grote verbouwing, maar wil je wel meer luxe in de badkamer? De meeste douchekoppen zien er niet erg stijlvol uit. Dus wat dacht je ervan om de douchekop en bijbehorende kraan eruit te halen en te vervangen voor een douchepaneel van Megadumptiel? De douche ziet er daarna meteen een stuk stijlvoller en luxer uit. En jij krijgt er ook nog eens allemaal extra’s voor terug.

Waarom een douchepaneel?

Het woord zegt het natuurlijk al. Een douchepaneel is letterlijk een paneel, welke je ophangt op de plek waar nu de glijstang en douchekraan hangen. Het paneel wordt dus ook gewoon verbonden met dezelfde waterleiding als waarmee de douchekraan nu verbonden is.

Het is afhankelijk van het soort paneel dat je kiest, welke functies de douchepaneel heeft. In de meeste gevallen zit er een handdouche aan de voorkant of die je aan een aparte stang kan ophangen. Daarnaast zijn er douchepanelen voorzien van een ingebouwde hoofddouche. Het paneel loopt dan verder door tot boven aan de douche waar aparte sproeiers zitten voor de hoofddouche. Maar de hoofddouche kan ook een wanddouche zijn. De wat luxere douchepanelen zijn voorzien van zijsproeiers waardoor het lijkt alsof je in de spa bent. Maar ook een heel simpel iets als een zeepdispenser kan onderdeel zijn van het paneel. En dat is nog steeds niet alles. Je hebt ook de mogelijkheid om een douchepaneel aan te schaffen met ingebouwd led-licht of een doucheradio. Zo wordt douchen pas echt een feestje.

De voordelen van douchepanelen

Jouw badkamer wordt meteen een stuk stijlvoller door het plaatsen van een douchepaneel, wat natuurlijk in de basis het doel was. Maar het geeft je ook gewoon een heel luxe gevoel als je onder de douche staat. Dat is pas lekker de dag beginnen! Daarnaast is de paneel relatief makkelijk te plaatsen, in elk geval zonder grote verbouwingen. Tot slot kan het douchepaneel voorzien worden van een massagefunctie wat je het echte ontspannende wellness gevoel geeft. Of ga voor een douchepaneel met infraroodtherapie. Dit is goed voor je gezondheid en fijn voor pijnlijke spieren of gewrichten.