• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • Wat is Dplay en hoeveel kost het precies? Alles wat je moet weten!

Ze springen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond: streamingdiensten. Iedereen kent natuurlijk Netflix en ook Disney+, Amazon Prime Video en Videoland zijn welbekend. Maar ken je Dplay al?

Ook dit is een streamingdienst, met flink wat leuke titels. Wat is Dplay precies? Wat kun je er op kijken? Hoe werkt Dplay? En is Dplay Nederland ook de moeite waard?

Wat is Dplay?

Dplay is een streamingdienst. Het platform is van de Discovery Group. Dplay Nederland ging in 2019 van start en sinds januari 2021 is de dienst onder de naam Discovery+ verdergegaan. Discovery Plus biedt dezelfde content aan als Dplay plus meer. Niet alleen internationale content is te zien, maar ook wat lokale programma's zijn te streamen.

Op dit streamingplatform kun je onder meer content bekijken van Discovery, TLC, AnimalPlanet, MotorTrend en BBC. Ook worden er Originals voor dit platform gemaakt. Wat veel mensen een groot voordeel vinden is dat ook Eurosport tot het pakket behoort.

Daardoor kun je veel sportevenementen, zoals wielrennen en motorsport, volgen. Ook de Olympische Spelen zullen volledig uitgezonden worden. Als sportliefhebber zit je bij deze dienst dus wel goed.

Dplay

Een greep uit de beschikbare zenders op Dplay bron: https://www.discoveryplus.nl/zenders

Hoeveel kost Dplay per maand?

Zoals voor elke streamingdienst betaal je ook voor Dplay/Discovery+ maandelijks een bedrag.

De Dplay kosten liggen op €3,99 per maand, of sluit een voordelig jaarabonnement af voor €39,99. Je kunt de dienst sowieso een week gratis proberen. Zo kun je meteen zien of het voor jou de moeite waard is.

Hoe werkt DPLay?

Als je een abonnement hebt afgesloten op de streamingdienst, kun je eenvoudig via je smartphone, tablet of SmartTV de app downloaden. Vanuit hier wijst het streamen zichzelf. Ook kun je in je browser gebruik maken van de dienst, maar dit gaat iets minder soepel dan in de app.

Dplay alternatieven

Is Dplay/Discovery+ toch niet helemaal wat je zoekt? Dan kun je voor een van de Dplay alternatieven kiezen. Er zijn tegenwoordig zoveel streamingdiensten, dat er altijd wel eentje bij zit die de juiste content voor jou heeft. Ben je op zoek naar een breed aanbod? Dan zit je bij Netflix waarschijnlijk goed. Hou je van Nederlandse tv? NLZiet heeft veel content van Nederlandse tv-zenders. Ook Videoland heeft een groot Nederlands aanbod. Wil je een goedkoper alternatief? Dan is Amazon Prime Video precies wat je zoekt.

Dplay/Discovery+ is een van de zoveel streamingdiensten, maar kan zeker interessant zijn. Ben je er nog niet helemaal uit welke dienst voor jou het beste is? Bij de meeste streamingplatforms kun je een gratis proefabonnement nemen. Zo kun je zelf ervaren waar jouw favoriete content te vinden is. Dat wordt bingewatchen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>