Wat is dragon vape?

Wellicht ben je al overgestapt op vapen of denk je erover na. Je hebt in ieder geval vast genoeg van de traditionele sigaret, maar je wil er niet voor alles opgeven. Door over te gaan naar elektrisch roken, voorkom je dat teer en andere verbrandingsproducten in je longen terechtkomen. Vapen heeft ook nog een ander voordeel ten opzichte van de normale sigaret: je kunt genieten van uiteenlopende smaken.


Er zijn inmiddels veel gerenommeerde leveranciers die verschillende smaakjes van zeer hoge kwaliteit bieden. Een van deze leveranciers is het Canadese Dragon Vape.

Je kunt e-liquids van Dragon Vape herkennen aan het logo met de draak. Deze leverancier maakt e-liquids met of zonder nicotine in veel verschillende smaken en blends, met de nadruk op fruitige aroma’s.

Waar komt Dragon Vape vandaan?

Dragon Vape is opgericht in 2011 in Canada. De oprichters waren beiden fanatieke rokers, die van plan waren te stoppen en zochten naar een goed alternatief voor hun rookwaar. De elektrische sigaret bracht uitkomst, maar ze waren ontevreden met het beschikbare aanbod aan smaken. Dat moest toch écht beter kunnen. Ze hebben veel tijd gestoken in ontwikkeling en onderzoek en kwamen op de markt met zowel basale fruitsmaken als met hele interessante smaakcombinaties, die al snel erg populair werden. Tegenwoordig is Dragon Vape een van de grotere spelers op de markt, met een aanbod voor vrijwel iedere vaper. We weten zeker dat je in hun assortiment smaken vindt die je op een positieve manier zullen verrassen.

De samenstelling van e-liquids van Dragon Vape

Je hebt vast wel eens gehoord van de termen PG en VG. Deze bestanddelen, waarvan de afkortingen staan voor propyleenglycol (PG) en vegetable glycerine (VG). Deze belangrijke bestanddelen van e-liquids zijn zogenaamde draagstoffen. Zij maken het mogelijk dat uiteenlopende smaakstoffen kunnen worden opgelost en langere tijd stabiel en werkzaam blijven.

Elk van deze stoffen heeft voor- en nadelen. Een e-liquid met een hoog PG-gehalte voelt scherp aan in je keel. Een e-liquid met een hoog percentage VG is dik en stroperig en voelt zacht aan als je de damp inhaleert. Veel e-liquids hebben een bepaalde verhouding van VG en PG.

Dragon Vape heeft gekozen voor 70% VG. Door deze concentratie zijn e-liquids van dit merk ook geschikt voor kleinere e-sigaretten en geven ze geen kriebel in je keel.

Stoppen met roken door Dragon Vape

Misschien ben je van plan om alleen maar tijdelijk te dampen. Je wilt van je nicotineverslaving af, maar je weet dat ‘cold turkey’ bij jou niet werkt. Stoppen met roken kan dan beter stapsgewijs, in een gedoseerd proces.

Dragon Vape heeft e-liquids in een grote variatie aan smaken, met of zonder toegevoegde nicotine. Er zijn e-liquids van dit merk met een nicotinegehalte van 0 mg, 3 mg. 6 mg en 12 mg. Je kunt beginnen met een hogere concentratie nicotine en langzamerhand overstappen op een lagere, totdat je lichaam geen nicotinebehoefte meer heeft.

Dan ben je niet meer nicotineverslaafd en is de kans dat je definitief rookvrij blijft, vele malen groter.