• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • Dragons’ Den Nederland: Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen in 2022!

Eindelijk is het dan zover: na een tijdje van afwezigheid is Dragons' Den Nederland terug met een nieuw seizoen. In dit nieuwe seizoen van de Dragons' Den zijn er een aantal opvallende wijzigingen doorgevoerd.

Zo zijn publiekslievelingen Nikkie Plessen en Michel Perridon vertrokken en wordt het programma niet langer op de NPO uitgezonden maar op onze nieuwste streaming aanwinst ViaPlay.

Met het vertrek van Nikkie Plessen en Michel Perridon ontstond er natuurlijk weer ruimte voor nieuwe ondernemers op een plekje te nemen in de jury van Dragons' Den Nederland.  Manon van Essen en Bas Witvoet zijn de vervangers van de oude publiekslievelingen.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over het nieuwe seizoen van de Dragons' Den. Wat is het vermogen van de dragons? Wat kun je verwachten? Waar kun je het nieuwe seizoen van Dragons' Den Nederland kijken? Lees gauw verder om al je vragen beantwoord te krijgen.

Bespaar nu ruim 28% op Viaplay met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Dragons' Den is een televisieprogramma dat officieel begonnen is in Japan. Bij dit programma krijgen beginnende ondernemers en startups de kans hun bedrijf te promoten tijdens een kort maar krachtige sales pitch. Op deze manier kunnen de beginnende ondernemers (hopelijk) een mooi geld bedrag ophalen waarmee ze de groei van hun bedrijf van een extra impuls kunnen voorzien. 

Waar nieuwe seizoen Dragons' Den kijken?

Vanaf maandag 25 april 2022 is Dragons' Den te zien op de nieuwe streamingdienst ViaPlay.

Naast een groot aanbod aan sportprogramma's richt ViaPlay zich hiermee dus ook op ander publiek.  Bij ViaPlay bekijk je elke week de nieuwste Dragons' Den Nederland afleveringen. Overigens zijn de seizoenen 1 en 2 van Dragons' Den niet overgekocht dus deze kun je nog wel terugkijken via NPO.

Bespaar nu ruim 28% op Viaplay met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Wie zijn de dragons van seizoen 3?

In onderstaande sectie geven we een beschrijving van de dragons die dit seizoen terug te zien zijn in het programma. Hierbij geven we wat achtergrond informatie en geven we antwoord op de vraag: "hoe rijk zijn de dragons' van de den eigenlijk?"

Dragon 1: Won Yip

Wie al wat langer op Menlife.nl komt weet dat we eerder een artikel schreven over het totale vermogen van Won Yip. Won Yip is wellicht een van de bekendste ondernemers in Nederland en wordt ook wel gezien als de horecatycoon van Amsterdam. 

Het vermogen van deze dragon wordt geschat op maar liefst 40 miljoen. Onlangs kocht Won Yip overigens het duurste penthouse van Nederland: deze koste maar liefst 16 miljoen euro. Je kunt dus wel zeggen dat Won Yip het goed voor elkaar heeft. 

Dragon 2: Pieter Schoen

De tweede Dragon die bij het nieuwe seizoen van Dragons' Den zal aanschuiven is Pieter Schoen. Pieter Schoen is waarschijnlijk de meest ervaren investeerder van het gezelschap. 

Pieter Schoen heeft namelijk een belang in tientallen bedrijven en ziet het investeren in start-ups en scale-ups echt als een hobby. 

In totaal heeft Pieter Schoen een geschat vermogen van zo'n 200 miljoen euro. Hiermee staat hij op een mooie 265e plek in de quote 500. Pieter Schoen is met afstand de rijkste Dragon van het nieuwe seizoen.

Dragon 3: Shawn Harris

Shawn Harris ken je waarschijnlijk nog wel van het vorige seizoen van Dragons' Den. Ook dit seizoen kunnen we weer genieten van de heerlijke tips en nuchterheid van Shawn Harris.

Shawn Harris komt oorspronkelijk uit Amerika en begon in Nederland een eigen bedrijf. Jaren later groeide dit bedrijf uit tot een gigantische onderneming met honderden medewerkers.

Het bedrijf van Shawn Harris is actief in de fruit- en groente sector en haalt jaarlijks maar liefst 400 miljoen euro aan omzet binnen. Sinds een aantal jaar is Shawn Harris overigens uit haar bedrijf gestapt en is ze vooral bezig met het investeren in start-ups en scale ups.

Shawn Harris heeft een geschat gemogen van zo'n 61 miljoen euro. 

Dragon 4: Bas Witvoet

De nieuwste Dragon in Dragons' Den seizoen 3 is Bas Witvoet. Bas Witvoet is een succesvolle Nederlandse ondernemer met een eigen detacheringsbedrijf. 

Ook bas Witvoet heeft een flink vermogen dat momenteel geschat wordt op zo'n 69 miljoen euro. Hiermee is het een goede versterking voor het nieuwe Dragons' Den team en zijn we super benieuwd hoe Bas zijn kennis en kunde gaat inzetten tijdens het nieuwe seizoen van Dragons' Den.

Dragon 5: Manon van Essen

Manon van Essen - ook wel bekend als de Pizzakoningin van Nederland- is samen met Bas Witvoet toegevoegd aan het nieuwe seizoen van Dragons' Den. 

Manon van Essen is oprichtster van het bekende pizzabodem merk Magioni. Deze pizzabodems werden in 2015 bedacht door Manon van Essen en waren uniek omdat ze voor zo'n 30% uit groenten bestonden. Hierdoor hadden de pizzabodems veel meer voedingswaarden dan reguliere pizzabodems. 

Inmiddels is Magioni verkocht aan Dr. Oetker en richt Manon zich op haar nieuwe bedrijf: Foodture Rebels. Samen met Abel Slippens investeert zij in dit bedrijf. 

Manon van Essen is overigens by far de armste Dragon. Zij beschikt namelijk over een vermogen van zo'n 1,5 miljoen euro.

Daarnaast is ze vanaf april dus ook te bewonderen in het nieuwe seizoen van Dragons' Den. Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd naar de inzichten die Manon met ons kan delen. 

Bespaar nu ruim 28% op Viaplay met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>