Een bureau is in het moderne huishouden eigenlijk een must. Het is de ideale plek om je even te ontspannen na een zware werkdag of de ideale plek om net nog wat werk te verzetten. Of je nu op zoek bent naar een exemplaar om te gamen of eentje om de rekeningen aan te regelen: je vindt bureaus in alle soorten en maten. Ben jij op zoek naar een bureaustoel- en tafel voor jouw huis? Dan ben je vast geïnteresseerd in een paar tips om een goed bureau te kiezen. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.

Denk na over het gebruik

Een eerste aspect om over na te denken is waarvoor je het bureau eigenlijk gaat gebruiken. Ben je van plan om er veel aan te werken? Dan is het wel zo handig dat je voldoende ruimte hebt op het werkblad. Ben je vooral van plan om eraan te gamen? Dan is dat iets minder van tel. Heb je bijvoorbeeld ruimte nodig voor een printer? Of moet het enkel jouw laptop dragen? Wat hiermee absoluut samenhangt is natuurlijk het kabelmanagement. Is genoeg ruimte voor de talloze kabels die rond je bureau hangen? Hier kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar een speciaal gat in het bureaublad die de kabels begeleiden.

Bekijk of de afmetingen bij je passen

Ontzettend belangrijk bij de keuze van een goed bureau zijn de afmetingen. Hier kan je gaan nadenken over het formaat, over de hoogte, de diepte en de breedte. Wat het formaat betreft denk je best even na hoe het er visueel uitziet in de ruimte die je voorzien hebt voor jouw nieuwste aanwinst. Heb je een grote aparte kamer? Dan kan het allemaal wat bombastischer. Heb je daarentegen enkel ruimte in de woonkamer? Dan is iets bescheidener waarschijnlijk een betere zet.

De hoogte

Ontzettend belangrijk om vlot aan een bureau te kunnen werken is de hoogte van het blad. Dit heeft een enorme invloed op jouw zithouding en dus ook op mogelijke rug- en nekklachten. Bepaal dus op voorhand even wat voor jouw lichaam de ideale hoogte is van het werkblad. Zijn er meerdere mensen die ervan gebruik moeten maken? Dan kan je altijd kiezen voor een exemplaar dat in hoogte verstelbaar is!

De diepte

Een onderschat aspect bij het kiezen van het juiste exemplaar is de diepte. Bureaus die onvoldoende diep zijn geven problemen bij het werken. Het is immers fysiek ongezond om jouw benen niet kwijt te kunnen en het is ook niet ideaal om constant dicht tegen het beeldscherm aan te moeten zitten. Bijkomend voordeel bij bureaus die wel wat diepte hebben: je hebt een stuk meer opbergruimte!

Het model en het materiaal

Doordat het thuiswerken steeds normaler wordt vind je tegenwoordig bureaus in tal van maten, soorten maar ook in tal van materialen. Zo heb je bureaus in kunststof en in hout. Vandaag de dag vind je zelfs volledig glazen bureaus terug op de markt. Bedenk op voorhand dan ook even welk materiaal het beste bij jou past. Wat bij jou past hangt onder andere af van jouw smaak, persoonlijkheid, van de ruimte en natuurlijk ook van het budget. Een heerlijk eikenhouten bureau dat statigheid uitstraalt is een leuk idee maar misschien past dat toch niet meteen binnen jouw budget.

Bedenk op voorhand ook even naar wat voor model van bureau je op zoek bent. Zo heb je gamebureaus, bureaus met vier poten, je hebt hoekbureaus, ronde exemplaren en ga zo maar door. Elk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Doe dus op voorhand zeker even jouw research om met de juiste fit voor jou aan te belanden!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>