juli 16

Drie wijntips voor een romantisch etentje!

0  reacties

Als er een ding is waar je elke vrouw blij mee kunt maken, dan is het wel een romantisch etentje. Gezellig samen genieten van de gerechten en natuurlijk een goed wijntje. Maar wat voor wijn past goed bij je romantische avond, sluit aan op het gerecht en zal haar zeker verblijden? Maak je geen zorgen, we zullen je helpen met drie wijntips zodat je etentje onvergetelijk zal zijn.

Wijn voor een visgerecht

Belangrijk bij de keuze van de wijn is zoals we al zeiden: het gerecht. Nee we hebben het niet over de salade of het toetje dat is minder van belang. Waar het vooral om gaat, is dat de wijn aansluit bij het hoofdgerecht en dan vooral bij het vlees of de vis. We zullen met vis beginnen.

Ga je voor vis dan past daar heel goed een Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of een licht rode wijn zoals Sangiovese bij. Een mousserende wijn is ook helemaal goed, denk daarbij aan een Moët. Drinkt ze graag witte wijn kies dan voor een Chardonnay. Is de vis mager kies dan eerder een Sauvignon Blanc, is de vis vet doet de Chardonnay het beter of een Pinot Noir.

Wijn voor bij een vleesgerecht

Bij vlees en wijn is er ook een rol vol de saus. Heb je een romige saus ga dan voor een soepele rode wijn zoals een Merlot of Malbec. Heb je een geweldige biefstuk op tafel staan, drink daar dan juist weer een wat stevigere wijn bij zoals een Barbera of Sangiovese. Heb je steak of ribs dan past een Chianti Riserva of een Tenimenti Migliara Cortona geweldig.

Unieke wijn

Je kunt het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien en gaan voor een unieke wijn. Denk aan een vegan wijnen, super diervriendelijk. Bij vegan wijn gebruikt men tijdens de productie geen enkel dierlijk product, het klaren van rode wijn gebeurt vaak met dierlijke producten om een voorbeeld te noemen. Huis Bodegas Vegalfaro heeft geweldige vegan wijnen welke zeker de moeite zijn om eens te proberen.

Een ander voorbeeld voor een unieke wijn is een wijn uit een land waar niet veel wijn vandaan komt. Iedereen kent wijn uit Frankrijk of Zuid-Afrika maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een wijn uit Japan gaan zoals een Koshu Yamanashi (dit is geen sake). Ook leuk is een wijn met bijzondere datum denk aan geboortejaar, huwelijksjaar e.d.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>