• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Wat is de duurste auto ter wereld? De Top 5 Duurste Auto’s in 2022!

De meeste mensen houden wel van een mooie auto en zijn dan ook bereid om er een goede prijs voor te betalen. Toch bestaan er enkele exemplaren die een wel heel hoge prijs hebben, en voor het gros van de mensen dan ook onbetaalbaar zijn.

Wil je graag meer weten over de duurste auto’s ter wereld, welke merken dat zijn en hoeveel ze kosten? Lees dan snel verder!

Wat zijn de duurste auto’s ter wereld?

Wat zijn de duurste auto’s ter wereld? Er bestaan heel wat dure auto’s, maar onderstaande merken en modellen hebben wel een extreem hoge kostprijs. Het gaat meestal om merken die al een geschiedenis hebben en niet zomaar op de lijst met duurste auto’s ter wereld terecht zijn gekomen. 

Hieronder vind je een duidelijk overzicht op 5 van de duurste auto’s ter wereld!

Top 5 duurste auto’s ter wereld

In het overzicht hieronder vind je de Top 5 duurste auto’s van dit moment. Lees dus gauw verder!

1. BUGATTI LA VOITURE NOIRE: STARTPRIJS €16,5 MILJOEN

Dit model is eigenlijk een heropleving van het oude model van hetzelfde merk, de Type 57 CS Atlantic. Van deze werden slechts 4 exemplaren gemaakt, en één daarvan raakte dan nog vermist tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als vervanging heeft Bugatti deze unieke La Voiture Noire gemaakt. En wat maakt de auto écht speciaal? Er bestaat er slechts één van!


Het prijskaartje komt neer op 16,5 miljoen euro, en dat is mede te danken aan de W12 motor met niet minder dan 1500 PK. De topsnelheid is dan ook een goede 420 kilometer per uur. Voor de meeste mensen is het natuurlijk geen betaalbare aankoop, maar het is wel leuk om er even over weg te dromen!

2. ROLLS-ROYCE SWEPTAIL: €10,96 MILJOEN

Vervolgens is er de Rolls-Royce Sweptail, een andere dure auto die de tweede plaats op deze lijst verdient. Het merk staat natuurlijk al lang bekend om zijn heel dure en elegante auto’s, maar dit model doet daar nog een schepje bij. De ontwerper heeft hem zelfs de naam ‘de autoversie van Haute Couture’ gegeven, en dat zegt al veel over het unieke ontwerp en de kwaliteit van de wagen.


In dit geval gaat het echter niet om een raceauto, maar wel een wagen die pure luxe en comfort uitstraalt. Tegenwoordig staat de auto op naam van een nieuwe eigenaar, maar wie dat is, is niet geweten.

3. BUGATTI EB110: €7,5 MILJOEN

Bugatti doet het in elk geval goed op het vlak van dure wagens, ook met de EB110. Deze jonge klassieker telt als het sterke broertje van de nieuwere Veyron en Chiron, en weet eveneens heel wat aandacht te trekken. Niet alleen de prijs van 7,5 miljoen maar ook de aanwezigheid van een V12 motor en niet minder dan 5 turbo’s, maken duidelijk dat dit model zijn naam niet gestolen heeft.


Reken daarbij dat de wagen tot wel 560 PK produceert en een snelheid van 100 kilometer per uur kan halen in slechts 3,6 seconden, en het plaatje is compleet. Niet slecht voor een klassieker!

4. MERCEDES-BENZ MAYBACH EXELERO: €6,7 MILJOEN

Nog een classic: de Maybach Exelero! Het ontwerp van deze wagen mag dan misschien wel een beetje sinister zijn, uiteindelijk levert de wagen een goede balans tussen prestaties en luxe. Natuurlijk is de kans dat je deze wagen op straat zult tegenkomen zo goed als nul, maar hij is wel erg populair bij miljonairs en miljardairs. Er zijn immers al twee eigenaars geweest, en voor een auto met een prijskaartje van bijna 7 miljoen is dat niet niks.


Deze diamant beschikt over een 6.0 liter V12 motor, waardoor je in 4,4 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur behaalt. De topsnelheid? 350 kilometer per uur, te véél dus voor op de snelweg!

5. KOENIGSEGG CCXR TREVITA: €4 MILJOEN

Ten slotte is er ook de Koenigsegg CCXR Trevita, één van de populairste en bekendste wagens van dit merk, dat bekend staat om zijn prachtige designs en uitstekende prestaties. Hoewel deze Top-5 lijst vooral modernere auto’s bevat, is dit model toch zeker de moeite waard en goed genoeg voor een vijfde plaats. De auto bestaat uit glimmend wit carbon, en dat geeft hem natuurlijk meteen een unieke look. Daarbij is hij uitgerust met een 4,8 liter V8 motor, met een vermogen van een dikke 1000 Pk. Dat prijskaartje is dus eigenlijk toch niet zo verwonderlijk!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>