april 6

Zoveel kost de duurste hond ter wereld en dit is hem

0  reacties

Weet je niet meer wat je van je geld moet kopen, dan kan je natuurlijk altijd nog de duurste hond ter wereld kopen. Zo’n lief fluffy levend wezen is natuurlijk stukken leuker dan zo’n dure Rolex om je Pols.

We weten allemaal dat een echte rashond wel meer kost dan een paar tientjes. Daarnaast is het nog niet altijd even makkelijk om aan zo’n echte ras pup te komen. Er zijn vaak fokkers die niet juist om gaan met de hondjes. Wees daarom altijd op je hoede bij de zoektocht naar de juiste puppy en doe onderzoek naar de fokker.

Wie mag zich het baasje noemen?

De persoon die het wél gelukt is om aan een echte hele dure ras hond te komen en zich daarbij het baasje van de duurste hond ter wereld mag noemen komt uit China. In 2011 heeft een Chinese projectontwikkelaar besloten dat hij écht heel graag een dure knuffelbare hond in zijn bezit wilde hebben. Zo is hij eigenaar van de hond geworden nadat hij heel wat geld hiervoor heeft neergelegd. Helaas kunnen we verder geen foto’s vinden van de eigenaar, waarschijnlijk heeft hij een dure luxe uitstraling.

Zo duur is de duurste hond ter wereld

Je raadt het nooit hoeveel deze Rode Tibetaanse Mastiff dit baasje heeft gekost, we zullen het je daarom verklappen. De mega leuke hond genaamd Hong Dong kostte des tijds maar liefst 1,5 miljoen dollar. Waarom deze hond zo duur was komt omdat in China dit soort ras als een echt statussymbool staat. Je kan het daarom ook wel zien als een dure Rolex die je om je pols hebt of de Tesla waar in je rijdt. Hiernaast heeft de viervoeter een rode kleur, dit is de kleur die in China geluk brengt. Het baasje kan daarom geluk en voorspoed verwachten omdat dit is wat het heilige hondje met zich mee brengt (zeggen ze).

Verder zijn normaal gesproken de honden van dit ras zo tussen de 1500 en de 2500 euro. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van de stamboom en de raszuiverheid, want met een goede stamboom kosten de pups al gauw 2500 tot 4000 euro.

Dit is de duurste hond ter wereld

Nu je weet hoe duur dit hondje was en wie het baasje hier van is ben je uiteraard ook nieuwsgierig geworden naar hoe de viervoeter er uit ziet. Deze beesten zijn er in de kleuren zwart, goud, rood, bruin en zwart. De vacht is heerlijk fluffy en is tegen elk weer bestendig. Het haar dat rond de kop groeit is net als bij een leeuw bij de mannetjes het langst. De hond waar wij het over hebben is 80 centimeter lang en weegt 90 kg.

Zijn roots ligt in het oosten want de hond is afkomstig uit de Himalaya. Het baasje kan maar liefst 14 jaar lang genieten van het hondje want dit is hoe oud het ras gemiddeld wordt. Mocht je een puppy willen van de hond Hong Dong dan zal je zo’n 11.000 euro neer moeten leggen en de eigenaar van de hond moeten overhalen. Het baasje zegt namelijk niet te willen fokken met het beest.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>