Dit zijn de duurste horloges ter wereld


Vrijwel iedereen heeft een telefoon waar je de tijd op kan zien. Hij is zelfs te gebruiken als stopwatch, timer, wekker, ideaal dus. Dus de vraag is, hoe functioneel is een horloge nog? Natuurlijk is het een handig item, en als je hem normaal altijd om hebt en per ongeluk een keertje niet, dan is het automatisme om even op je pols te kijken. In de loop der jaren is het eerder een sieraad geworden die je graag laat blinken om je arm. Wij gingen op zoek naar de duurste horloges ter wereld. Je zult versteld staan van de miljoenen euro’s aan waarde dat deze duurste horloges ter wereld hebben.

#5 Louis Moinet Meteoris Collection – € 3,8 miljoen

Vaak zijn schaarse spullen duurder, laat staan als ze hier op aarde van oorsprong eigenlijk niet te vinden zijn. Maar als het niet van aarde komt, waar dan wel? De Jiddat al Harasis 469 Meteoriet, een 180 miljoen jaar oud stukje Mars dat zijn weg naar aarde heeft gevonden is heel wat centen waard. Het Tourbillon Mars horloge heeft hier fragmenten van in verwerkt in de wijzerplaten.

Dit dure horloge is onderdeel van de Louis Moinet Meteoris Collection dat bestaat uit vier horloges die elk een orgineel stukje ruimtesteen van Mars hebben geïntegreerd. Één horloge uit de collectie die is vernoemd naar de 18-eeuwse vader der chronografen is 3,8 miljoen euro waard. Daar zit een behoorlijk prijskaartje aan maar dan heb je ook wel een stukje Mars in je bezit, wie kan dat nou zeggen?

#4 Patek Philippe Ref 1518 In Steel – € 10,1 miljoen

Net als de Louis Moinet Meteoris Collection zijn er ook slechts 4 exemplaren van de Patek Philippe 1518 horloges. Dit complexe horloge uit 1941 heeft eens het wereldrecord weten te breken wanneer deze voor 10,1 miljoen euro in Zwitserland werd geveild. Ook dit horloge mag zich zeer zeldzaam noemen want dit was het eerste horloge met een oneindige kalender en chronograaf.

#3 Paul Newman’ Rolex Daytona – 13,3 miljoen euro

Rolex zou Rolex niet zijn als ze niet tot dit rijtje behoorde. Hoe dit horloge aan zijn naam is gekomen is doordat Paul Newman, één van de meest beroemde acteurs uit 1960, deze van zijn vrouw cadeau kreeg. Rolex heeft zelf het horloge nooit zo genoemd, dit is vanzelf ontstaan vanwege de liefde voor de bekende acteur, dit is ook hoe het horloge deze hoge waarde heeft bereikt. Net als Paul was ook zijn vrouw Joanne Woodward een bekende actrice. Ze liet de boodchap “drive careful” er in graferen dat verwijst naar het racen, iets waar Newman zeer van hield.

Verzamelaars en kenners van de horloge wereld zien het horloge als een heilig exemplaar, zelfs toen het horloge nog in bezit was van Newman zelf. Later kreeg zijn neefje deze cadeau die zich eerst niet bewust van de waarde was, toen hij hier hoogte van kreeg is hij hier net wat zuiniger op geworden. Benieuwd naar nog meer Rolex watches? Bekijk de top 10 duurste rolex horloges!

#2 Patek Philippe Grandmaster Chime – 26 miljoen euro

Vergeleken met nummer 3 heeft dit horloge bijna de dubbele waarde. Zo zijn we bijna aangekomen bij het duurste horloge ter wereld, maar eerst nog de Patek Philippe Grandmaster Chime. In feite krijg je twee horloges dus is het nog best een schappelijke prijs, als je de één koopt heb je ook de ander. Hoe dit kan is omdat de Patek Philippe Grandmaster Chime zowel een voor als achterkant met wijzerplaten heeft. Dit horloge is een echte alleskunner onder de horloges want het exemplaar beschikt over wel 20 gecompliceerde functies. Je kan bijvoorbeeld drie wekkers tegelijk zetten, ideaal voor de mensen die zich nog wel eens verslapen.

#1 Het duurste horloge ter wereld: Breguet grande complication Marie-Antoinette zakhorloge – 28 miljoen euro

Het duurste horloge ter wereld is, (let op de naam is weer een hele mond vol) de Breguet grande complication Marie-Antoinette. Het is echter geen polshorloge dus de voorgaande horloges hebben denken wij heen betere functionaliteit. Toch heeft het écht gouden horloge een waarde van 30 miljoen dollar, wat omgerekend een waarde heeft van maarliefst 28 miljoen euro, wow!

Ook deze creatie is weer antiek want Abraham Louis Breguet startte in 1782 met het maken van het horloge. Misschien dat dit de reden is waarom het zakhorloge nog duurder is dan een paar luxe villa’s bij elkaar, want het horloge was pas af in het jaar 1827. In deze tijd heeft Abraham voor elkaar weten te krijgen dat het horloge over alle functies die in die tijd mogelijk waren bevatte. Helaas voor zijn vrouw Marie Antoinette was het horloge pas 34 jaar na haar overlijden af, dus het bewonderen van het klokje was voor haar niet meer mogelijk.

Ook dieven waren op de hoogte van het bestaan van het duurste horloge ter wereld want in 1900 hebben zij dit zakhorloge weten toe te eigenen. Voor wel meer dan honderd jaar was het onbekend waar het horloge zich bevond, maar in 2007 dook hij weer op. Mocht je interesse hebben dan kan je naar het L.A Mayer museum om het horloge te bewonderen.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>