juni 15

Dit is het duurste huis ter wereld

0  reacties

De meeste mensen hebben het geluk dat ze een dak boven hun hoofd hebben, maar niet voor iedereen is dit zo vanzelf sprekend. Velen dromen van een gigantisch huis met zwembad en alles er op en er aan, maar sta eens stil bij wat je wél hebt. Toch hebben we uitgezocht wat nou het duurste huis ter wereld is, een huis waar je alleen maar van kan dromen. Maar behoor je tot de meest rijke personen van deze wereld, dan maakt een miljoentje meer of minder ook niet meer uit.

Wolkenkrabber in India

Om het duurste huis ter wereld te bewonderen moet je wat verder afreizen dan een europees stedentripje. Deze gigantisch dure prive woning is namelijk gebouwd in India. Maar wie kan dit dure stulpje van 2 miljard euro dan betalen? Dat is de rijkste man van Inida genaamd Mukesh Ambani. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen leeft hij in dit huis wat uit maar liefst 27 verdiepingen bestaat. De woning is ontworpen door het architecten duo Perkins en Will. De stijl dat het pand heeft is een combinatie van typisch inidisch en échte luxe.

Ben je van plan om bij meneer Ambani op bezoek te gaan dan hoef je je geen zorgen te maken over dat je straks geen parkeerplek kan vinden want er is ruimte voor zo’n 168 auto’s verspreid over 7 verdiepingen. Daarnaast beschikt het pand ook over 3 helipads, meerdere cinemazalen, een gastenverblijf,, een sportsudio, een balzaal, een kuuroord, een yogastudio en een ijssalon. De vrouw van Mukesh Ambani krijgt gelukkig hulp in het huishouden, er zijn hierom ruim 600 mensen in dienst om het duurste huis ter wereld te onderhouden.

Duurste huis van Nederland

Nu je weet hoe het duurste huis ter wereld er uit ziet ben je vast ook wel benieuwd hoe het duurste huis er uit ziet dat in ons eigen kleine kikkerlandje staat. De huizenprijzen zijn de laatste tijd sowieso al flink uit de pan gestegen, maar als we het hebben over het huis op de Bentveldsweg 142 in Aerdenhout dan schrik je helemaal van ongeloof. Want houd je vast… Het huis heeft maar liefst een vraagprijs van 16,75 miljoen. Dit huis heeft je wel meer te bieden dan een simpel appartementje in Amsterdam, want dit landhuis beschikt over twee monumentale toegangspoorten, een zwembad, kunstgrasveld, tuinhuis, tennisbaan en een verblijf van de tuinman en nog veel meer. Het huis is gebouwd in het jaar 1923, aardig oud huisje dus, maar in 2006 is het huis helemaal gerenoveerd.

Bron: Funda


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>