• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Luxury
  • /
  • Wat zijn de Duurste Pokémon kaarten ter wereld? De Top 5 van dit moment!

Pokémon is zonder twijfel een van de populairste kaartspellen ooit, en dan vooral bij kinderen. Er was een tijd waarin op elke hoek van de straat kaartjes van dit spel te koop waren, en die kaarten waren heel vaak een populair ruilobject onder kinderen. Om nog maar te zwijgen over hoe vaak ze werden gebruikt om mee te spelen!

Tegenwoordig zijn die kaarten minder in gebruik als actieve speelkaarten, maar dat wil niet zeggen dat ze minder waard zijn. Integendeel, Pokémon kaarten hebben gedurende de jaren de noemenswaardige titel vintage gekregen, en zijn daardoor in sommige gevallen zelfs honderdduizenden euro’s waard.

Wat is nu de duurste Pokémon kaart ter wereld, en wat is de top vijf van dure Pokémon kaarten? Hier lees je alles wat je wilt weten!

Wat is de duurste Pokémon kaart ter wereld?

De duurste Pokémon kaart ter wereld is ongetwijfeld de Charizard 1st Edition kaart, die voor meer dan 250.000 euro over de toonbank gaat. De kans dat je deze kaart kunt bemachtigen is minimaal en dat draagt natuurlijk bij aan zijn ongelofelijke prijs. Houd er wel rekening mee dat de waarde van deze kaart - en eigenlijk alle Pokémon kaarten - vooral afhangt van de datum waarop deze werd uitgebracht én de fysieke staat van de kaart zelf!

Top 5 duurste Pokémon kaarten

Nu duidelijk is wat de duurste Pokémon kaart is, is het misschien ook handig om te weten welke kaarten precies in de Top 5 staan. Hieronder een kort overzichtje:

5. De NO 1. TROPHY PIKACHU – €75.000

Op plaats vijf in de lijst van duurste Pokémon kaarten ter wereld staat de No.1 Trophy Pikachu, die vroeger tot de populairste prijzen van de Pokémon World Championships behoorde. Het gaat om een uiterst zeldzame kaart waarvan er slechts een paar zijn gemaakt, en dat betekent natuurlijk dat de kans dat je er een in handen krijgt, erg klein is.

Het Pokémon World Championship vond voor de eerste keer plaats in 1997 dus voor een Trophy Pikachu kaart die uit hetzelfde jaar stamt, betaal je natuurlijk de hoogste prijs. Een kaart in goede staat is minstens 75.000 euro waard, maar de prijs kan oplopen tot wel 100.000 euro!

4. De 1ST EDITION NEO GENESIS LUGIA – €100.000

Vervolgens is er de 1st Edition Neo Genesis Lugia kaart, die er op het eerste zicht misschien normaal uitziet maar in goede staat wel 100.000 euro kan kosten. Waarom? Omdat hij, rekening houdende met de datum waarop deze kaart is gemaakt, in erg goede staat is.

Een van die kaarten kreeg zelfs een GEM-MT beoordeling van 10, van PSA, en ging voor niet minder dan 110.000 euro over de toonbank. MT staat voor Mint, wat in de wereld van memorabilia zoiets betekent als ‘perfecte staat’. Dit betekent dat er geen krasje of kreukje op te zien is, en dat wordt nog een keer bevestigd door het cijfer 10 in de beoordeling. Een heel zeldzame gebeurtenis, en dat verklaart toch voor een groot deel de uiterst hoge prijs van deze kaart.

3. FAMILY EVENT KANGASKHAN – €123.000

Vervolgens is er ook de Family Event Kangaskhan kaart, die vast en zeker de derde plaats in de lijst verdient. Ook deze kaart ziet er op zich niet zo bijzonder uit, maar laat je niet vangen: hij werd na een Pokémon-toernooi voor ouders en kinderen uitgereikt in 1998. Hierbij streden gezinnen, verdeeld in teams met ouders en kinderen, voor de titel - en de winnaar kreeg de Kangaskhan promokaart.

Van dit kaartje zijn er in totaal slechts 11 gemaakt, en dat verklaart natuurlijk meteen de hoge prijs. Ook is de tekst op deze kaart enkel in het Japans te krijgen, dus op zich kan je er eigenlijk alleen een andere kaart of geld mee ruilen.

Het hoeft niet gezegd te worden dat de kans dat je deze kaart kunt bezitten, erg klein is. Op eBay vind je hem bijvoorbeeld voor niet minder dan 123.000 euro, in de best mogelijke staat!

2. De ILLUSTRATOR – €200.000+

De Illustrator was gedurende een relatief lange periode dé duurste Pokémon kaart ter wereld, maar nu pronkt hij op de tweede plaats. Pikachu wordt nog altijd gezien als het toonbeeld en voorbeeld van Pokémon en dat is een van de redenen waarom deze kaart zo kostbaar is.

Er zijn slechts een aantal exemplaren van deze kaart uitgegeven, onder andere aan de winnaars van de CoroCoro Comic illustration Contest in 1998.

Als je de Illustrator kaart in perfecte staat vindt, reken dan maar op een prijs van 230.000 euro. Als je denkt dat je hem voor een betere prijs kunt krijgen, dan is het beter dat je probeert de loterij twee keer na elkaar te winnen. De kans daarop is immers nog groter!

1. CHARIZARD 1ST EDITION – €250.000+

Ten slotte is er natuurlijk de Charizard 1st Edition kaart, de meest zeldzame van allemaal. Er bestaan zeker ook goedkopere exemplaren, maar dat is dan waarschijnlijk vooral te danken aan het feit dat ze in minder goede staat zijn.

Als je over een 1st Edition beschikt, reken dan maar op een verkoopprijs van minstens 20.000 euro. De kaart heeft immers cijfers van 1 tot en met 100. Is hij daarbij in goede staat, dan kost hij al snel 250.000 euro. 

Ten slotte bestaat er zelfs enkele exemplaren waarbij er door een drukfout bij de productie een schaduw ontbreekt naast de afbeelding van Charizard. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, kosten deze kaarten echter juist méér: tot wel 320.000 euro!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>