Posted in  Luxury  on  februari 11, 2021 by  Jay0 comments

Wie denkt aan classy luxe horloges, die denkt aan Rolex! Het gaat immers om één van de bekendste merken die er zijn op het vlak van exclusieve accessoires voor mannen, en die reputatie is niet zomaar op één dag gebouwd. Als je je identiteit als succesvol ondernemer in de verf wilt zetten, dan mag een Rolex horloge gewoonweg niet ontbreken.

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het gemakkelijk is om een Rolex horloge te kiezen of de duurste Rolex te kopen. Het onderstaande overzicht met 10 van de duurste Rolex ooit verkocht van dit moment, kan je hoe dan ook helpen begrijpen hoe duur een merk als Rolex wel niet is!


De 10 duurste Rolex ter wereld

10. ROLEX DAYTONA FERRARI RED, $267.203

De collectie Rolex Daytona Paul Newman is niet zonder reden één van de populairste ter wereld. Bepaalde modellen springen er écht uit, zoals de Rolex Daytona Ferrari Red, die je ongetwijfeld zal helpen om een conversatie te starten, gelijk waar en wanneer. Het design van dit horloge is natuurlijk echt uniek, en dan is het vooral een kwestie van smaak. Het opvallende ontwerp is misschien één van de redenen waarom dit horloge niet hoger in de lijst staat, maar de ongelofelijke prijs maakt dat wel goed.

9. 1972 JAMES BOND ROLEX SUBMARINER, $365.000

Als je op zoek bent naar een iconisch horloge, dan is de Rolex Submariner iets voor jou. Het is zelfs al zo ver gekomen dat elk ander merk zijn specifieke duikerhorloges heeft gebaseerd op dit model. Van de bezem tot de crown-guards en de indexen, het zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen die het design van dit horloge uniek maken. Interessant is dat dit model zijn naam te danken heeft aan het feit dat het in de film ‘Live and let die’ werd gebruikt. Het imago van het horloge was dan ook een vanzelfsprekend gevolg, en daar is de hoge prijs een bewijs van!

8. GOUDEN ROLEX OYSTER PERPETUAL, $444.000

Met een gouden horloge kan je niets mis doen, dat is zeker. Wat dit model pas écht uniek maakt, is het verhaal er achter. Zo zou het horloge gedragen zijn geweest door de allereerste president van India, Rajendra Prassad. Het 18kt rosé-goud, dat met het continent India is gegraveerd, geldt als een échte one-of-a-kind Rolex die zijn prijs méér dan waard is. Althans, dat vinden de die-hard verzamelaars.

datejust
Een vintage Rolex Datejust is al verkrijgbaar voor ongeveer 5.000 euro.

7. ROLEX GMT MASTER II ‘ICE’, $485.350

Ieder zijn smaak, maar de GMT Master II valt vanwege zijn unieke ontwerp zeker en vast op. Veel mensen zouden het er niet mee eens zijn dat de prijs van dit horloge zo hoog ligt, maar dat is natuurlijk (alweer) een kwestie van smaak. Als je op zoek bent naar een horloge dat schreeuwt om aandacht, dan is dit het juiste model!

6. ROLEX DAYTONA ‘ERIC CLAPTON’, $1.400.000

Deze Rolex behoorde overduidelijk tot Eric Clapton toe, en dat verklaart meteen de extreem hoge prijs. Hoewel het niet de meest waardevolle Rolex is die ooit werd gemaakt, hoort hij in elk geval op de lijst met duurste modellen thuis. Hoe onrealistisch die prijs ook mag zijn.

5. 1971 ROLEX DAYTONA ‘ALBINO’ REF. 6263, $1.418.000

Deze Daytona Rolex is één van de bekendste chronografen die er zijn, maar ook de Albino variant is het vermelden waard. De Sub-dials, die in eenzelfde kleur komen als de rest van de opvallende wijzerplaat, zijn de voornaamste oorzaak van de nick name ‘Albino’, maar ook het feit dat ook dit model ooit Eric Clapton toebehoorde, maakt de ongelofelijke prijs iets minder verrassend.

4. 1942 ROLEX CHRONOGRAAF ‘ANTIMAGNETIQUE’, $2.400.000

De astronomische prijs van deze Rolex is niet de enige reden waarom hij in de top 4 van duurste horloges staat. Het gaat immers om één van de mooiste vintage Rolexen die ooit zijn gemaakt, en volgens de legende komt dit model uit een specifieke collectie die door een bekend team van racers is ontworpen. Daarbij gaat het om een wel erg groot model, één van de grootste die het merk ooit heeft gemaakt.

3. 1969 ROLEX DAYTONA ‘PAUL NEWMAN’ REF. 6263, $3.717.906

Dit horloge is reeds de derde die tot de collectie van Paul Newman heeft behoord, maar het is nog lang niet de laatste. Vooral het reversed Pandia-dial, dat duidt op het typische kleurcontrast tussen sub-dials en wijzerplaat, maakt dit model het bekijken waard. Een uniek design waar je als multimiljonair (of miljardair) ongetwijfeld graag je geld aan geeft.

2. ROLEX REF. 6062 ‘BAO DAI’, $5.060.427

De Bao Dai is ongetwijfeld één van de meest exclusieve Rolex horloges ooit, en daar heeft zijn reputatie als duurste Rolex ongetwijfeld iets mee te maken. Al meerdere keren stond dit horloge bovenaan de lijst op het vlak van prijs, en daarbij was hij lange tijd eigendom van de laatste Vietnamese keizer. Het horloge bestaat uit puur goud, de wijzerplaat heeft diamanten en het is daarbij één van de oudste roulerende Rolexen ooit.

1. ROLEX COSMOGRAPH DAYTONA PAUL NEWMAN, $17.752.500: de duurste Rolex ter wereld!

Ten slotte is er nog de Rolex Cosmograph, die eveneens bezit is geweest van Eric Clapton en de duurste Rolex ter wereld is. Naar verluid zou zijn eigen vrouw hem dit model cadeau hebben gedaan op zijn verjaardag, en vooral het unieke opschrift ‘Drive Carefully Me’ maakt het design van dit model uniek.

Hoewel de duurste Rolex ooit verkocht al meerdere malen werd nagemaakt om kopers te bedriegen, wordt dit opschrift doorgaans verkeerd overgenomen – en dat is meteen ook de voornaamste reden waarom de verkopers van valse replica’s van de duurste Rolex ooit, door de mand vallen.

Rolex financieren?

Goedkoop is een Rolex nooit, maar de meeste modellen zijn natuurlijk stukken betaalbaarder dan de voorbeelden uit dit lijstje. Nieuw zijn er modellen verkrijgbaar rond de € 6000.

Misschien ben je hier al jaren voor aan het sparen en heb je dit geld al lang bij elkaar gesprokkeld. Zo niet kan je overwegen om een goedkope lening af te sluiten. Zorg wel dat je de kosten hiervan goed vergelijkt. Deze verschillen namelijk heel erg per aanbieder.

Let ook goed op wat voor financiering je precies afsluit. Een doorlopend krediet is voor de meeste mensen de beste oplossing. Hierbij kan je zelf bepalen hoe snel je aflost en betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>