Schoenen – het is iets waar de meeste mensen wel bereid zijn geld voor te betalen, maar daar zijn natuurlijk grenzen aan! Hoewel de meeste schoenen paren die je in de winkel vindt, offline of online, een gemiddelde prijs hebben en dus betaalbaar zijn voor de meeste mensen, bestaan er ook van die unieke exemplaren die een prijskaartje hebben waarvan je gaat duizelen.

Wil je graag meer weten over de duurste schoenen ter wereld, welke schoenen dat zijn en waarom ze precies zo duur zijn? Lees dan snel verder voor meer informatie. Maar hou je vast, want de prijzen liggen vaak wel érg hoog!

Wat zijn de duurste schoenen ter wereld?

Rijke mensen geven vaak geld uit aan de meest banale dingen, maar uiteindelijk is het natuurlijk erg belangrijk dat je een goed paar schoenen in je kast hebt staan. Voor celebrities en andere invloedrijke mensen is dat niet anders.

Dure schoenen zijn tegenwoordig wel erg populair bij deze groep mensen, en de meeste celebs hebben vaak een hele hoop geld over voor een uniek paar schoenen. Of het nu gaat om dure sneakers met een flashy ontwerp of pumps die op een gala alle hoofden doen draaien, er zijn meer dan genoeg dure schoenen te vinden tegenwoordig.

Bepaalde merken zijn erg goed in het uitbrengen van peperdure schoenen, die dus eigenlijk alleen bestemd zijn voor zij die ten eerste veel geld hebben en ten tweede een groot deel van dat geld aan schoenen willen spenderen.

In het onderstaande overzicht vind je de Top-5 duurste schoenen ter wereld!

Top 5 duurste schoenen ter wereld

In het overzicht hieronder vind je de Top 5 duurste auto’s van dit moment. Lees dus gauw verder!

5. Nike Dunk Lo Pro SB ‘Paris’

Dit model is eigenlijk een heropleving van het oude model van hetzelfde merk, de Type 57 CS Atlantic. VDe Nike Dunk Lo Pro SB ‘Paris’ hoort thuis op de vijfde plaats in deze lijst, met een prijs van niet minder dan 3500 euro. Nike heeft dit paar sneakers uitgebracht aan een beperkte oplage, namelijk niet meer dan 202. Je moet dus heel wat moeite doen om er één te bemachtigen, maar dan ben je wel meteen meer dan 3000 euro armer!

4. R4. Indulgences No.5

Op plaats 4 staat Indulgences No.5, sneakers die letterlijk goud bevatten en daarmee dus een hoog prijskaartje verdienen. De sneakers zijn gedipt in een bad van goud, en er zijn er ook maar 5 van uitgebracht. Nog zeldzamer dus dan het voorgaande paar, en dat maakt ook meteen duidelijk waarom ze een stuk meer kosten!

3. Kobe Air Zoom 1

Vervolgens is er de Kobe Air Zoom 1, waarvan Nike er niet mee dan 25 paar heeft uitgebracht. Als je een echte sneaker-fan bent, dan mag dit model vast en zeker niet in je schoenenkast ontbreken. De hoge prijs van 30.000 euro is deels te danken aan het feit dat op de schoenen een handtekening van Kobe Bryant staat.

2. Nike Air Force 1 Diamonds

Nog een classic: de Maybach Exelero! Het ontwerp van deze wagen mag dan misschien wel een

Op de tweede plaats vind je dan weer de Nike Air Force 1 Diamonds, de op één na duurste sneakers van dit moment. Het bekende Nike Swoosh logo pronkt op de meeste modellen schoenen van dit merk, maar in dit geval gaat het om een in diamanten gelegd logo dat dus meteen een heel stuk aan de waarde van de schoenen toevoegt. De juwelen op zich kosten zo’n 50.000 euro!

Als je zo’n paar wilt bemachtigen, dan moet je echter wel eerst naar Atlanta vliegen. Enkel daar liggen ze in een exclusieve sneaker winkel die Laced Up heet. Reken bij de kosten voor de schoenen zelf dus ook maar meteen de kostprijs voor een vlucht naar Amerika, als je ze écht wilt hebben!

1. Silver Air Jordan

Ten slotte is er de Silver Air Jordan, de allerduurste schoen die ooit heeft bestaan. Deze schoenen wegen ruim 10 pond, maar dat is natuurlijk niets in vergelijking met het ongelofelijke prijskaartje van niet minder dan 60.000 euro. De sneakers bestaan uit massief zilver en er zijn er slechts 10 paar van uitgebracht. 

Wat deze schoen nog unieker maakt is het feit dat hij op de markt werd gebracht voor de 32ste verjaardag van Michael Jordan zelf, een van de bekendste basketbalspelers van deze eeuw. Elk van die tien paar schoenen zijn reeds in handen van 10 van de meest gerenommeerde sneakerverzameleraars!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>