Het maakt niet uit wat voor een soort persoon je bent, er is altijd wel een whisky te vinden die bij jou en bij je smaak past. En voor sommige echte liefhebbers is er niets dat hen ervan zal weerhouden om de zeldzaamste ervan te bemachtigen. Het lijkt een beetje vreemd dat een beetje graan, water en een aangebrand vat zo’n dure drank kunnen produceren, maar bekijk de duurste whisky’s ter wereld maar eens hieronder of lees over de verschillen tussen Whiskey en Bourbon.


7. 1939 Macallan

Voor een aardig centje kon je een fles Macallan voor $ 1939 aanschaffen. Na 40 jaar te hebben gerijpt werd deze Single Malt Whisky in 1979 gebotteld. Deze whisky is in 2002 toegevoegd aan hun Fine and Rare collectie. De whisky werd gebotteld in een karaf, die was gecreëerd door Lalique en waarop het MaCallan-zegel prominent werd weergegeven.

De smaak werd vergeleken met een combinatie van gedroogd fruit en een zoete toffee. Deze heeft een net klein prijskaartje van € 8.825.

6. Glenfarclas 1955

Sommige van de beste whisky’s worden gebotteld ter ere van een speciale gebeurtenis. De distilleerderij van Glenfarclass produceert al sinds 1836 een fijne whisky. Ter ere van de verjaardag van zijn voorganger, die de distilleerderij in 1865 kocht, koos George Grant in 1955 persoonlijk voor een vat en zette het terzijde. Precies 50 jaar later kwam de whisky uit dat vat. Er werden slechts 110 flessen gevuld en ze waren allemaal al verkocht voordat ze de distilleerderij verlieten. Het wordt, als je er een kunt vinden, verkocht voor $ 10.878 per fles.

De smaak wordt omschreven als de gebruikelijke Macallan Speyside malt met een zware ondertoon van sherry.

5. Glenfiddich 1937

Maccalan 1939

Een andere Schotse whisky komt dit jaar op nummer 5. Deze whisky komt uit een zeer zeldzame collectie, die in 1937 werd gedestilleerd. Daar rustte en rijpte het meer dan 60 jaar voordat het uiteindelijk in 2001 werd gebotteld. Er werden slechts 61 flessen van deze collectie ooit gebotteld.

De diepe walnootkleur heeft sporen van kaneel, kruidnagel en toffee. Het werd op een liefdadigheidsveiling in New York voor de lieve som van $ 20.000 verkocht.

4. Macallan 55-Year-Old

Voor nummer 6 zijn we terug bij Macallan. Dit keer is het een 55-jarige Scotch. Deze single malt werd eerst gedistilleerd in eiken sherry vaten en werd 55 jaar gerijpt. De diepe donkere kleur heeft het aroma van turfrook en gedroogd fruit. Rene Lalique, ontwerper van parfumflesjes uit het begin van de 20e eeuw, ontwierp de prachtige en elegante karaf, die werd gebruikt om de eersteklas smaken te bewaren.

Deze whisky heeft een zachte en soepele maar pittige smaak met slechts een vleugje citrus. Voor een flesje van deze oude whisky zul je ongeveer $ 12.500 moeten neerleggen.

3. Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch Matheson

Deze whisky is het resultaat van het samenvoegen van vier single malt whisky’s uit de Schotse Hooglanden. Van deze blend zijn er slechts 12 flessen gemaakt, elk met een andere naam. De Matheson stond bovenaan de lijst als de duurste en werd genoemd naar Alexander Matheson, de eigenaar van het landgoed.

Met een prijskaartje van $ 58.000, werden ze al snel verkocht. Triest om te zeggen dat het zijn plaats in de geschiedenis van de whisky niet meer zal vinden, aangezien de nieuwe eigenaar en zijn vrienden het meteen opdronken tijdens de festiviteiten die volgden.

2. Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955

Weer een Glenfiddich Scotch die deze lijst haalt. Oudejaarsdag 1955 begon het verouderingsproces voor dit vat Scotch. De whisky is vernoemd naar Janed Sheed, de kleindochter van William Grant en destijds de oudste persoon van Schotland. Janet Sheed Roberts werd 110 jaar en de 15 flessen van deze collectie werden geproduceerd om haar te eren. Vier werden er apart gehouden voor het gezin en de andere elf werden geveild voor het goede doel.

Deze zoete, bloemige en fruitige, smakelijke whisky werd verkocht voor $ 94.000.

1. Macallan 1946

Een single malt whisky stond bovenaan de lijst toen deze werd verkocht op een liefdadigheidsveiling. De drie verschillende vaten waarin deze Scotch werd gemaakt bestond uit Spaans eikenhout dat was gekruid met sherry. Deze 64-jarige Scotch werd gebotteld in de distilleerderij van Speyside, in een unieke karaf ontworpen door de glaskunstenaar Lalique. Het heeft de wereld rondgereisd en werd over de hele wereld door zowel Scotch-liefhebbers als door artiesten bewonderd.

Voordat de fles werd verkocht, werd het tijdens een wereldtour in 10 grote steden aan het publiek getoond. Met de opbrengst van de fles kon het goede doel 30.000 mensen helpen en voorzien van schoon drinkwater. De monsters, die op de veiling werden verkocht, brachten $ 145.000 op en de fles zelf werd verkocht voor maar liefst $ 460.000.

Deze whisky’s zijn de drankjes waar de echte whiskyliefhebbers van dromen. Als je de warme en de zachte smaak van deze amberkleurige vloeistof op prijs stelt, zul je waarschijnlijk één van die dromers zijn, die ernaar streeft om eens enkele van de duurste drankjes, die de wereld te bieden heeft, te proeven. Zorg bij het drinken van duurdere varianten wel dat je weet hoe je whiskey moet drinken.

Mensen zochten ook naar

  • duurste whiskey geveild
  • duurste whiskey dubai
  • duurste whiskey 2018

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>