Een E-bike suf? Nu niet meer

Posted in  Lifestyle  on  juni 26, 2019 by  Jay0 comments

Je ziet ze steeds vaker; de elektrische fiets. Steeds meer Nederlanders hebben de ”e-bike” omarmt. En dat is best opvallend als je bedenkt dat het niet heel lang geleden is dat een elektrische fiets gezien werd als een fiets voor ouderen. Hoe anders is dat momenteel het geval; vaders, moeders, zelfs scholieren rijden erop. Maar hoe komt het dat de e-bike zo populair is geworden?


Modern design

We moeten niet vergeten dat de elektrische fiets nog niet zo heel lang bestaat. De modellen van een paar jaar geleden waren nog niet zo goed ontwikkeld als nu en ze zagen er ook een stuk lomper uit.

Laten we eerlijk zijn, de eerste mobiele telefoons zijn ook niet te vergelijken met de smartphones die we nu in ons bezit hebben.

Een goed ontworpen normaal model e-bike moet er op het eerste oog eigenlijk uitzien als een normale fiets. Dat betekent dat de accu op een innovatieve of gestroomlijnd manier in de fiets te zijn verwerkt.

e-bike modern

Meer mogelijkheden

Een andere reden waarom elektrische fietsen een inhaalslag hebben gemaakt is dat ze veel beter ontwikkeld zijn. Niet alleen qua ontwerp, maar ook op het gebied van mogelijkheden. Accu’s en frames zijn in de laatste jaren steeds lichter geworden, wat een positief effect heeft op het ‘rijgevoel’ van de fiets.

Ook kan je inmiddels veel langere afstanden rijden voordat je de accu aan de lader dient te hangen. De totale afstand hangt net als bij een elektrische auto af van een aantal factoren maar de accu’s zijn inmiddels al 50% effectiever dan een aantal jaar terug.

Wat nog meer? De nieuwe standaard in elektrische tweewielerland is de middenmotor. Waar de eerdere modellen e-bikes de motor nog bij het voorwiel hadden, hebben de betere fietsen inmiddels een middenmotor. Een van de grootste voordelen hiervan is dat het gewicht van de fiets beter verdeeld is, wat zorgt voor een hele soepele rijervaring.

Next level

Ondanks dat we best wat redenen hebben genoemd waarom de elektrische fiets zijn sufheid heeft afgeschud, is er altijd een baas boven baas. In dit geval is dat de speed pedelec, oftewel de high speed e-bike. Zoals de naam al doet vermoeden gaat deze echt snel! Niet 25 km/u zoals een normale e-bike maar 45 kilometer per uur.

Ook mountainbikes zijn inmiddels in een e-bike variant te verkrijgen

45 km/u klinkt misschien niet heel snel, wij kunnen je vertellen dat 45 kilometer op een fiets heel snel aanvoelt. Het is voor sommige mannen onder ons dan ook echt even testen in het begin voor je voluit durft te gaan. Met zijn hoge snelheid is de speed-pedelec het ideale vervoersmiddel voor mensen die net even te ver van werk afwonen om met een normale fiets of e-bike naar werk te gaan, maar toch elke ochtend een toffe rit willen maken!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>