Zelfs als je geen echte liefhebber van horloges bent, is de kans toch groot dat je weleens van het Zwitserse merk Rolex hebt gehoord. Rolex is een algemeen bekend statussymbool en dit resulteert in het feit dat er jaarlijks meer dan 700.000 worden verkocht. Maar het is ook het meest vervalste horlogemerk ter wereld. Wat is nou het verschil tussen een echte en neppe rolex?

Hoe weet je nou of een Rolex horloge echt of nep is? Horlogehandelaar David Duggan, verkoopt sinds 1975 al deze horloges en weet als geen ander hoe je een namaak Rolex van een echte kan onderscheiden.


1. Let op de Draaibeweging van de wijzers

De goedkoopste namaak Rolex horloges zijn gemakkelijk te herkennen vanwege de draaibewegingen van de quartz wijzers. De secondewijzer van een namaak horloge hapert langs de andere wijzers, terwijl bij een echte Rolex de wijzers juist heel soepel en gelijkmatig bewegen.

Als je het toch lastig vindt om het verschil tussen een ‘haperende’ secondewijzer en een ‘vloeiende’ secondewijzer te kunnen zien, luister dan aandachtig – er mag uit een echte Rolex namelijk nooit een tikkend geluid komen.

2. Bekijk het gewicht

De tweede manier om een namaak Rolex te herkennen, is door het gewicht van het horloge te bekijken. Namaak Rolex horloges zijn over het algemeen lichter, terwijl een echte Rolex is gemaakt van hoogwaardige metalen en dus aanzienlijk meer zal wegen.

Namaak rolex

3. Hoe verfijnd is de spoel?

Bekijk vervolgens de spoel aan de zijkant. Meestal hebben namaak Rolex horloges nogal simpele spoelen om de minuten- en uurwijzer mee te bewegen. Maar een dure Rolex zal volgens Duggan een verfijnde spoel hebben, met groeven wat ‘op zichzelf al een meesterwerk is’.

Rolex kenmerken

4. Wordt de Datum vergroot?

Last but not least; de cyclops-lens op de plaat die bij een echte Rolex de datum zal vergroten.

Dit is moeilijk te repliceren, dus de meeste vervalste uurwerken slaan deze stap over en de datum zal daardoor niet worden vergroot

Laatste tips

De goedkope namaak horloges, die op straat worden verkocht, zijn vrij eenvoudig te herkennen. Duggan waarschuwt dat er soms wel meer dan €700 voor een namaak horloge wordt gevraagd en in zo’n geval is het handig om voor de aankoop naar een horlogemaker te gaan zodat hij of zij de achterkant van de Rolex kan verwijderen en de binnenkant van het uurwerk kan bekijken om zeker te weten of het een vervalsing is of niet.

Weten wat voor soort horloge jou goed staat? Lees dan meer over welk horloge bij je past?

En onthoud altijd:
Als het te mooi is om waar te zijn, klopt er waarschijnlijk iets niet.

Mensen zochten ook naar

  • rolex aliexpress 2018
  • neppe rolex kopen china
  • nep rolex herkennen


Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>