Een auto uit het buitenland importeren? Houd rekening met deze dingen

Posted in  Cars  on  januari 29, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Een auto uit het buitenland importeren? Houd rekening met deze dingen

Voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een uniek model of een voertuig tegen een lagere prijs, kan het importeren van een auto uit het buitenland een aantrekkelijke optie zijn. Echter, voordat je besluit om een auto uit het buitenland te importeren, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we bespreken welke kosten en voorwaarden komen kijken bij het importeren.

De kosten van het importeren

Het importeren van een auto kan zeer duur zijn. Naast de prijs van de aanschaf van de auto, moet je ook rekening houden met de transportkosten, douaneheffingen, RDW-keuring en eventuele aanpassingen die nodig zijn om aan de Nederlandse voertuig normen te voldoen. Daarnaast moet je ook de rest BPM betalen, wat staat voor belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Deze belasting wordt berekend op basis van de netto catalogusprijs van de auto en de CO2-uitstoot.

Rekening houden met de BPM

Bij het importeren van een auto uit het buitenland is het berekenen van de rest BPM een belangrijke stap. Deze belasting kan namelijk aanzienlijk zijn en het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bepalen van het totale kostenplaatje van de import. Gelukkig zijn er online tools beschikbaar waarmee je de Rest BPM berekenen kan op basis van de specificaties van de auto. Het is echter verstandig om ook een expert te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de juiste berekening maakt en geen onnodige kosten maakt.

Voorwaarden en regelgeving

Naast de kosten moet je op de hoogte zijn van de regels en voorwaarden die gelden bij het importeren van een auto uit het buitenland. Om de auto bij de RDW te kunnen registreren, moet er bijvoorbeeld een geldig buitenlands kentekenbewijs en een geldig Nederlands rijbewijs zijn. Daarnaast moet de auto voldoen aan de Nederlandse voertuigeisen, zoals de verplichte veiligheidsvoorzieningen en milieu-eisen. Het is verstandig om van tevoren goed onderzoek te doen naar de specifieke regels en voorwaarden voor het importeren van auto’s uit het land waar je de auto wilt kopen.

Houd ook rekening met de levertijd

Bij het importeren van een auto uit het buitenland moet je ook rekening houden met de levertijd. De aankomst van de auto in Nederland en haar gereedheid voor registratie kan enige tijd in beslag nemen. Dit kan variëren afhankelijk van het land van herkomst en de complexiteit van het importproces. Het is belangrijk om geduldig te zijn en alle benodigde documenten en procedures tijdig af te handelen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>