Een onverwacht slimme investering: Pokémon-kaarten

Er is niet zoveel te verdienen met geld dat op je spaarrekening staat. Daarom zijn zoveel mannen voortdurend op zoek naar goede ideeën om op in te leggen. Dat levert soms ook wel wat verrassende zaken op. Zo is de markt om in whisky te investeren flink gegroeid. Opvallender is wel de markt voor Pokémon-kaarten. Wanneer je het daar goed voor elkaar hebt, dan valt er ook al flink geld te verdienen met de investeringen. Tijd om eens te kijken hoe dat dan in elkaar steekt. Zo profiteer jij er misschien ook van.

Het verzamelen van speelkaarten
We hebben het allemaal gedaan in onze jeugd. Het gaat natuurlijk over plaatsjes verzamelen. Sommige mannen hielden het bij de voetbalplaatjes. Anderen kozen voor hele andere verzamelingen. Ook Pokémon-kaarten zijn lange tijd zeer populair geweest. Die kaarten zijn nu dus heel veel geld waard geworden. Al is het wel belangrijk om jezelf niet direct rijk te rekenen. Het is niet zo dat elk kaartje met een Pokémon erop je direct een miljonair maakt. Sterker nog, de Nederlandse collectie brengt nog niet zo heel veel op, op dit moment. Het zit wel iets anders wanneer je wilt verdienen.

De kaart van twee miljoen
Dat de Nederlandse kaarten nog niet zoveel waard zijn, betekent dus dat je je geluk elders moet zoeken. De Japanse kaartjes zijn op dit moment de meest gewilde. Ook daar geldt dan weer voor dat het niet om elk kaartje gaat. De eerste series zijn de meest zeldzame. Van sommige van de eerste series zijn er zelf maar 40 in omloop gebracht. Dit zijn dan ook de kaartjes waar het grote geld mee te verdienen valt. Eén van de kaarten bracht onlangs al twee miljoen euro op. Dit komt mede ook omdat ze er niet alle 40 meer zijn.

Andere kaarten die veel opleveren
Dat plaatjes en kaartjes veel opleveren is niet nieuw. Er is al decennialang een florerende handel gaande. Vooral waar het gaat om honkbalplaatjes in de Verenigde Staten. Daar worden de records regelmatig gebroken. Oude plaatjes van spelers uit de eerste jaren van de sport leveren miljoenen op. Het plaatje van Honus Wagner levert 3 miljoen op. Plaatjes van legende Mickey Mantle tussen de 1 en 2,5 miljoen. De Pokémon-kaarten zijn hard op weg hier voorbij te steken. Daar liggen voor jou dus kansen om een leuke investering in te gaan doen.