augustus 6

Een top weekend met je maten, hoe regel je dat?

0  reacties

Het is weer zover! Een uitje met de mannen. Iets waar je alweer een tijdje naar uit kijkt, ware het niet dat jij nu degene bent die het moet gaan organiseren. Aan de ene kant super mooi natuurlijk, want dan kun jij gaan bepalen wat er gaat gebeuren, maar aan de andere kant.. Hoe pak je dit aan en zorg je ervoor dat iedereen tevreden is? Wat ga je doen, een casino trip naar Los Angeles of een vette stedentrip met een camper?

Een goede planning is het halve werk

Een van de moeilijkste dingen is vaak de planning. Iedereen heeft een druk privé leven met allemaal hun eigen belangrijke dingen. Je kunt natuurlijk via whatsapp een datum proberen te regelen met iedereen, met drie man gaat dat ook nog wel maar vanaf een mannetje of vijf wordt dat toch wel erg lastig. Om het jezelf een stuk makkelijker te maken kun je gebruik maken van een datumprikker, deze kun je zelfs via whatsapp versturen. Je geeft van te voren een selectie van data mee en iedereen kan per datum aangeven of hij wel of niet kan. Op die manier hoef je niet iedereen afzonderlijk te vragen en hoef je het ook niet zelf bij te houden. Als iedereen het heeft ingevuld kijk je gewoon wanneer iedereen kan, prik je die datum en stuur je automatisch een bevestiging naar alle deelnemers. Zo krijg je achteraf ook geen gezeur dat je maten het waren ‘vergeten’ in de agenda te zetten. 

Budgetteren kun je leren

Een ander lastig en vaak gevoelig punt is geld. De een heeft, door wat voor omstandigheden dan ook, meer te besteden dan de ander. Of soms is het een kwestie dat iemand principieel niet teveel wil uitgeven aan bepaalde activiteiten. Om hier later geen gezeur over te krijgen is het slim om van te voren een budget vast te stellen. Je kunt het jezelf makkelijker maken door niet een bepaald bedrag te bepalen, maar meer een bepaalde richting, bijvoorbeeld tussen de 200 á 300 euro. Zo houd je wat meer speling voor jezelf, aangezien je nog niet precies weet wat je gaat regelen. Heb je een wat lager budget en je vindt het lastig hoe je hier mee moet omgaan? Er zijn net als bij het boeken van een vakantie veel manieren om geld te besparen.

Wat gaan we doen?

Oké! Je hebt eindelijk de organisatorische punten geregeld, nu komt de leukere kant van het regelen van een mannenweekend; de activiteit! Waarschijnlijk ken je je vrienden door en door en weet je wel wat iedereen leuk zal vinden. Mocht je wel iets ‘out of the box’ gaan doen, check dan wel even of niet een van je vrienden toevallig een fobie heeft die roet in het eten kan gooien. Het is een beetje lullig als je bijvoorbeeld parachutespringen regelt en een van je vrienden heeft hoogtevrees. Bij het bepalen van activiteiten kun je het bij een mannenweekend zo gek maken als je wil!

Hoe kom je op plaats van bestemming

Wat je voor vervoer moet regelen hangt er natuurlijk vanaf waar je heen gaat. Zo moet je naar LA toch echt wel met het vliegtuig reizen. Maar wanneer je iets regelt voor in Nederland of onze buurlanden heb je meer opties. Je kunt uiteraard met een bus of trein gaan, maar dan ben je vaak gebonden aan bepaalde tijden en heb je ter plaatste niet veel vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Of je moet op de plek van bestemming taxi’s gebruiken om je te verplaatsen wat een vrij dure oplossing is. Misschien hebben jullie geluk en heeft één van de vrienden een eigen auto of een lease auto. Probleem hiervan is echter dat het voor langere afstanden niet echt prettig is en je al snel met twee of meerdere auto’s moet gaan als je ook nog bagage mee wil nemen. Een perfecte oplossing waar je wellicht niet zo snel bij stilstaat is het huren van een camper. Denk er maar eens over na, als je met een camper gaat kun je al snel met zijn allen in één voertuig, tijdens de reis kun je al mooi ouwehoeren onder het genot van een drankje, je hoeft zelfs geen sanitaire stop in te lassen! En een mooie bijkomstigheid is dat je geen aparte overnachting hoeft te boeken in een duur hotel, dus het bespaart je ook nog eens in de kosten. Daarnaast kun je goedkoop een camper huren via Goboony. Het regelen van een tof weekend zal je met deze tips een stuk minder moeite en geld gaan kosten!


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>