Bouw je schuur of zolder om tot een mancave in 4 stappen

Een mancave is de ideale plek voor een man. Heerlijk ontspannen na een lange werkdag of een avondje feestvieren met vrienden. Vaak lijkt een mancave creëren een hele klus, maar wij geven je vier tips hoe je dit kunt aanpakken!

Stap 1:Relaxen maar!

Als je aan een mannenavond in een mancave denkt, denk je vast vooral aan genoeg drank. Maak daarom een mooie bar met twee kanten, gebruik de ene kant om lekkere drankjes klaar te maken en nuttig deze vervolgens aan de andere kant van de bar Hang speakers op om jullie favoriete muziek op af te spelen en een gezellige sfeer te creëren. Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken is een televisie. Heerlijk ontspannen op de bank naar voetbal kijken of op een vriendenavond samen een film kijken, het is allemaal mogelijk!

Stap 2: Niet te saai

Kale muren zijn erg saai, dus deze kunnen wel wat opvulling gebruiken. Dit kan op verschillende manieren, zo kun je foto’s en schilderijen ophangen, maar ook voetbalshirts van je favoriete club zijn een mooie opvullingen heel passend binnen een mancave!

Stap 3: Zorg voor competitie

Een beetje actief zijn is altijd goed. Zorg daarom dat er genoeg spellen aanwezig zijn. Een simpel kaartspel is leuk, maar je kunt het ook groter aanpakken. Zet een biljarttafel en pingpongtafel neer of hang een dartbord op. Wanneer je overal punten aan koppelt voor de winnaar krijg je een spannende competitieve avond!

Stap 4: Creëer privacy

Wanneer je lekker aan het ontspannen bent zit je natuurlijk niet te wachten op pottenkijkers. Met de juiste raambekleding valt niemand je lastig en kun je ongestoord je gang gaan. Met een jaloezie op maat heb je veel opties. Je kunt niet alleen kiezen tussen hout, PVC of aluminium jaloezieën, je zorgt er ook nog eens voor dat je je eigen privacy en lichtinval bepaalt door de gemakkelijke manier van verstellen. Met een verduisterend rolgordijn zorg je voor ultieme privacy, maar mocht je toch wat lichtinval willen kun je deze simpel omhoog bewegen. 

Heb je ook zo’n zin in de avonden in de mancave die komen gaan?