3 Redenen om je eigen PC te bouwen!

Een leven zonder computers kunnen wij ons eigenlijk niet meer voorstellen. Dagelijks spenderen wij namelijk redelijk wat uurtjes achter de PC. Om die reden is het natuurlijk ontzettend belangrijk om een computer te hebben die doet wat jij wil. Maar hoe kom je eigenlijk aan een goede PC?

We zien tegenwoordig steeds meer mensen hun eigen computers bouwen. Het bouwen van een eigen PC is niet zo moeilijk als je zou denken. Als je de instructies kunt volgen en een schroevendraaier kunt bedienen, bent je waarschijnlijk al in staat om je eigen computer te bouwen.

In dit artikel geven we je 3 redenen om je eigen PC te bouwen!


1. Bespaar kosten

Zelf een PC maken is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je voor een kant-en-klare computer uit de winkel gaat. Het mooie van een gepersonaliseerde PC is namelijk dat je alleen de onderdelen die jij nodig hebt kan verwerken in je workstation.

Ben jij bijvoorbeeld een actieve gamer en vind je het belangrijk dat je games zo goed mogelijk afspelen? Kies dan voor een geavanceerde videokaart.

Als jij daarentegen je computer alleen voor internet, administratie en andere activiteiten gebruikt zul je niks hebben aan een dure videokaart.

Het mooie van een gepersonaliseerde PC is dat je deze kan bouwen op basis van je eigen behoeftes en gebruik waardoor je vaak een stuk goedkoper uit bent.

2. Upgrades? Geen probleem!

Wanneer je zelf je eigen pc heb gebouwd, weet je precies welke onderdelen er verwerkt zijn in de PC. Ben je nou na een bepaalde tijd niet meer tevreden over de prestaties van je computer?

Geen probleem!

Doordat je precies weet uit welke onderdelen jouw pc bestaat zal het veel makkelijker zijn om je PC te voorzien van upgrades.

Door je PC zo nu en dan te voorzien van de nodige upgrades weet je zeker dat de prestaties van je PC goed blijven. Bovendien is dit een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe computer!

3. Bepaal zelf het uiterlijk van je computer

De tijd van grote lompe computers is over! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven die er een stuk minder lomp uit zien. Zo zie je tegenwoordig de industrial PC steeds vaker. Deze zijn voorzien van stevige metalen behuizingen. Hierdoor kunnen ze veel beter tegen schokken en trillingen.

Het voordeel van je eigen computer bouwen is dat je zelf kan kiezen hoe groot of klein je de computer wil hebben. Kies je voor een kleiner formaat of juist voor een groter formaat? De keuze is aan jou!

Wat als ik niet zelf wil bouwen?

Iedereen wil de perfecte PC maar niet iedereen wil of kan er een zelf bouwen. Om deze reden verkoopt Ikbenstil Computers ook op maat gemaakte computers op basis van jouw wensen. Geef aan hoe jouw perfecte PC eruit zou moeten zien en welke specs deze dient te hebben en zij bouwen het voor je!