Posted in  Cars, Tech  on  januari 19, 2021 by  San0 comments

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker de laatste tijd maar onze auto vervuilen de aarde en verzwakken de ozonlaag. De een gelooft er geen woord van en de ander maakt zich paniekerig druk. Auto’s rijden op olie en gas en de uitstoot van deze stoffen zorgen ervoor dat de ozonlaag dusdanig wordt verzwakt dat onze aarde zich niet meer tot volle effect beschermt tegen complete blootstelling van zonnestralen. De vervuiling zorgt er ook voor dat de zonnestralen niet direct weerkaatst worden maar eerder tegengehouden worden waardoor de temperatuur op aarde geleidelijk toeneemt. Zullen we dan met ze allen geen auto’s meer rijden? Dat is haast onmogelijk om te visualiseren. Gemiddeld heeft elke huisinkomen 1 auto en auto’s zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, je kunt zelfs auto’s laten importeren uit andere landen. Kijk ook alleen al naar de populariteit van een auto leasen voor privé en zakelijk gebruik. We zullen dieper in alternatieven moeten duiken.

Mythe en waarheid

Rond 1996 zou er een blueprint zijn uitgebracht voor een auto die op water zou kunnen rijden. De man die de uitvind claimde ging bij de naam Stanley Meyer. Stanley had een auto uitgevonden die veel zuiniger en voordeliger was dan de auto die op benzine reed. Door de cellen van het water te splitten ontving de auto genoeg aan energie om daadwerkelijk te kunnen rijden. De echte populariteit naar dit verhaal begon toen hij ‘’mysterieus overleefde in 1998 en er werd gespeculeerd over een samenzwering van de overheid. Verschillende andere bronnen weergeven een ander verhaal, namelijk dat het niet meer is dan een mythe. Stanley Meyer schijnt in 1996 liet hij zijn auto testen oor de rechtbank in Ohio. Meyers claim over wat hij de water fuel cell noemde, werd als fraude bestempeld. Er was zogezegd ‘nothing revolutionary about the cell at all and it was simply using conventional electrolysis. Wat in ieder geval wel waar is is dat tegenwoordig er een soortgelijke uitvinding heeft plaatsgevonden om een auto te laten rijden. Waterstof kan wel gehanteerd worden om auto’s op te laten rijden. Waterstof is niet voor lange trips en kan zeer gevaarlijk zijn. Tijdens het rijden kan een millimeter lucht in de tankstof een gigantische explosie veroorzaken die heel Rotterdam zou kunnen opblazen.

Tesla

De toekomst van auto’s is groene energie die rijdt op natuurlijke energiebronnen. Veel stoere mannen zouden waarschijnlijk niet leuk vinden dat ze hun motor niet volop kunnen horen maar als het Tesla.Co ligt dan zal de nieuwe elektrische auto de markt overnemen. Het bedrijf Tesla heeft zorgt al een paar jaar voor de levering van elektrische auto’s. De eigenaar Elon Musk die uit Zuid-Afrika komt is een grote voorstander van duurzaamheid en heeft een uitgesproken mening erover. Tesla is de grootste leverancier van de elektrische auto en voelde dat ze ver voorruit waren in vergelijking met de andere concurrenten. De andere bedrijven moesten nog een grote inhaalrace moesten maken om te kunne concurreren.

Tesla besloot om al zijn patenten open te gooien zodat de overige bedrijven hiervan kunnen leren en profiteren om zo de aansluiting te kunnen krijgen in de markt. Dit toont aan dat dit project voor groene auto’s niet alleen een imago move is om klanten binnen te krijgen maar daadwerkelijk een visie voor de toekomst van rijden.

Methodes voor schone energie

De energie die de auto gebruikt komt nu van stoffen uit de diepe grond die wij opgraven om vervolgens te gebruiken. Grote gevestigde bedrijven zijn enorm rijk en machtig geworden door het verkrijgen van de verkoop van olie en dergelijke. De hele wereld rijdt er nog op maar de laatste jaren is er wel degelijk een grote oproep gedaan om zuiniger met onze planeet om te gaan anders zal er geen planeet meer zijn om van te genieten. Het leven om ons heen biedt genoeg alternatieven voor energie aan die schoon is en volop gebruik van gemaakt kan worden. Nederland staat er vol van, de bekenede windmolen zorgt voor het vangen van wind wat vervolgens wordt omgezet naar energie. Zon en water zijn ook grote bronnen van energie en dit allemaal van onze mooie moeder natuur.

De energiebronnen zijn niet gelimiteerd en zullen ook niet de aarde zo vervuilen als onze oude methodieken. De toekomst van ‘’schone’’ auto’s zal ook gepaard gaan met andere energie verbruiken. Hopelijk zullen we in de toekomst genieten van alles in 1 pakketten voor energie die bestaat uit groene energie.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>